България остава без най-добрите си волейболистки през 2023 година

България - Италия, Волейбол, Жени

Италианският специалист Лоренцо Мичели остана селекционер на женския национален отбор на България по волейбол, след като Управителния съвет на БФ волейбол гласува на 20 декември 2022 години да продължи договора му.

Кои най-добри български волейболистки обаче ще продължат да играят за националния отбор на България през 2023 година?

По всичко изглежда, че Лоренцо Мичели ще трябва да търси нови имена, на които да залага в националния отбор, но който му предстоят 3 много сериозни състезания през 2023 година, пише sportal.bg.

Това са:

Лигата на нациите (31 май – 16 юли)

Европейското първенство (15 август – 3 септември)

Олимпийската квалификация (16 – 24 септември).

Според информация на Sportal.bg, една от най-добрите български волейболистки Гергана Димитрова е изпратила официален имейл до Българската федерация по волейбол, в който моли да не бъде викана вече в държавния тим.

Sportal.bg се свърза с ръководството на държавния ни тим за коментар по темата.

“Има още много време до началото на сезона. Съставът на националния отбор на България все още не е определен. Рано е да се коментира, на кой ще разчита Лоренцо Мичели”.

25-годишната посрещачка, който през този сезон играе отлично за румънския Алба Блаж, и през миналата година отказа да играе в някои от турнирите на Лигата на нациите.

След края на Мондиал 2022 титулярната ни разпределителка Лора Китипова заяви, че това е било последното световно първенство, което участва. 31-годишната волейболистка през този сезон носи екипа на първенеца на Казахстан Куаниш, с който участва на световното клубно първенство в Анталия (Турция), но е малко вероятно да играе за националния отбор на България.

Елица Василева-Атанасийевич бе капитан на България на Мондиал 2022, но още по време на шампионата обяви, че това са били последните и двубои за държавния ни тим.

През този сезон Елица Атанасийевич (32 години) не играе в нито един клуб, а е плътно до своя съпруг Александър Атанасийевич, който се състезава за полския СКРА Белхатов.

Диагоналът Емилия Димитрова (31 години) през този сезон носи екипа на италианския елитен тим Казалмаджиоре, но миналия сезон пропусна всички двубои на националния отбор на България и едва ли ще се завърне в родната селекция през 2023 година, въпреки че нейният съпруг Денислав Димитров е помощник на Лоренцо Мичели в националния отбор на България.

Една от най-добрите български волейболистки Христина Вучкова през този сезон игра първо за китайския Пекин БАИК Моторс, а сега носи екипа на турски гранд Фенербахче. 31-годишният център пропусна Мондиал 2022 и едва ли ще се включи за двубоите на България през 2023 година.

Една от най-добрите български волейболистки Добриана Рабаджиева (31 години) от доста години не е приема поканата да играе за националния отбор на България.

Либерото на държавния тим Жана Тодорова претърпя операция и пропусна Мондиал 2022. Либерото се възстановява успешно, но най-вероятно няма да може да вземе участие в двубоите от VNL, но може би ще може да помогне за мачовете от Евроволей 2023 и олимпийската квалификация.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ