Илия Груев титуляр във Франкфурт

7 Dni Sport17.02.2023
Вердер Бремен, Илия Груев

Лошата новина за един е добра за друг.

В случая вторият е българският национал Илия Груев.

В четвъртък играещият в последните 3 мача като титуляр на поста опорен халф Кристиан Грос пропусна тренировката на “Вердер” заради заболяване.

След заниманието наставникът на бременци Оле Вернер обяви, че 34-годишният футболист няма да е в групата за гостуването на “Айнтрахт” (Фр) заради здравословния проблем.

При това положение 22-годишният Груев, който е футболист номер 2 на България за 2022-а, ще се завърне при титулярите на “Вердер” като дефанзивен полузащитник, прогнозира изданието ligainsider.de.

По принцип това е основното амплоа на нашето момче. През този сезон обаче многократно Илия бе използван от Вернер и като офанзивен халф, а веднъж бе и в ролята на централен защитник.

Груев влиза в последните 3 мача като резерва за “Вердер”, но през сезона има и 11 мача като титуляр. Тези от пейката са му 7 и така българинът е взел участие в 18 от 20-те двубоя на бременци в Бундеслигата през този сезон.

Гостуването във Франкфурт е в събота от 19,30 ч българско време.

Автор: „24 часа“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ