Следващият съперник на Григор Димитров в Ротердам е Алекс де Минор

7 Dni Sport16.02.2023
Григор Димитров,

Австралийската звезда Алекс де Минор ще бъде следващият съперник на Григор Димитров на турнира от сериите АТР 500 в Ротердам. 25-ият в световната ранглиста спечели със 7:5, 3:6, 6:3 двубоя си от осминафиналите срещу американския бомбардировач Максим Креси.

Гришо ще излезе на корта срещу по-младия си съперник не преди 14:00 часа в петък, като те са втори в програмата на основното съоръжение, а преди тях има четвъртфинал на двойки.

Де Минор се нуждаеше от малко повече от два часа, за да се справи с коварния гигант, известен с мощните си сервиси и непрестанните атаки на мрежата. Пробив при 2:1 в третия сет се оказа достатъчен за австралиеца, за да спечели решителната част и да затвори мача. Той все пак трябваше да премине през 30-30 в момента, когато сервираше за победата, но се справи с напрежението.

Де Минор не трябваше да спасява нито една точка за пробив при предишната си победа в турнира над световния номер 5 Андрей Рубльов, а сега допусна два брейка, но това не се оказа фатално. Тази, плюс днешната му победа, в която реализира 15 уинъра и направи само 9 непредизвикани грешки, вероятно ще послужи за сериозно повишаване на увереността му. Де Минор е част от елита вече около четири години, но не се представя особено успешно в турнирите над категория АТР 250.

Все пак, за втора поредна година австралиецът достига четвъртфиналите в Ротердам, като за целта миналия сезон той елиминира Макендзи Макдоналд също в три сета.

Де Минор и Григор Димитров имат три двубоя помежду си, като българинът спечели този на най-голямата сцена – осминафинали на US Open 2019, когато впоследствие регистрира и участие на предпоследната фаза (загуба от Даниил Медведев).

Демона, както е известен австралиецът, обаче надви Гришо в следващите им два сблъсъка – в Антверп (зала) през 2020-а със 7:6(4), 6:7(3), 6:4 и в Монреал миналата година със 7:6(4), 7:5.

Очакванията са и сега мачът им да бъде доста равностоен, след като и двамата изглеждат в много добро състояние след Australian Open. Там те имаха сходни съдби, отпадайки от Новак Джокович – с разликата, че Гришо създаде най-много проблеми на 10-кратния шампион в Мелбърн от всичките му съперници в турнира, докато Де Минор взе общо само пет гейма.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ