Министър Лечева награди спортисти за постигнати успехи на големи първенства

Весела Лечева

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева награди състезатели по естетическа гимнастика, скокове на батут и сноуборд за постигнати успехи на големи първенства.

На церемонията в Музея на спорта бяха отличени националните отбори по естетическа групова гимнастика, които спечелиха две отличия на Световното първенство в Грац, Австрия. Сияна Табакова, Карина Нейкова, Дария Капсъзова, Яна Стайкова, Мария Мехлемова, Християна Ковачева, Виктория Берова, Сибила Кърпачева и Рада Куатли извоюваха историческа първа титла при жените. При девойките Кристиана Дойчева, Мария Стаменова, Никол Златкова, Никол Ангелова, Симона Берова, Катрин Тасева, Дария Войнова, Рая Сръндева и Никол Стоянова се окичиха със сребърните медали.

За постиженията си на Световното първенство по скокове на батут в София почетни плакети получиха сребърните медалистки в синхронните скокове при 11-12-годишните Мирела Косева и Сияна Павлова, както и носителите на бронзовите отличия при 13-14-годишните Пресиян Въндев и Александър Вакрилов.

Министър Лечева отличи и сноубордистите, които спечелиха три медала от Европейския младежки олимпийски зимен фестивал в Италия – сребро за Петър Гергьовски в паралелния гигантски слалом, сребро за Андреа Коцинова и Тервел Замфиров на отборен гигантски слалом и бронз за Андреа Коцинова и Иван Иванов в отборния бордъркрос.

„За мен е удоволствие да ви поздравя за постигнатите успехи. Те показват, че в България расте талантливо поколение с потенциал, което може да ни радва и в бъдеще. Пожелавам ви да имате същия устрем, сила и воля за победа“, каза Весела Лечева.

Наградени бяха и треньорите по естетическа гимнастика – Кристина Ташева и Елена Дукова, по скокове на батут – Юлиян Георгиев, Димитър Димов и Бояна Димитрова и по сноуборд Сотир Марков, Виктор Жеков и Анатолий Замфиров.

„Без труда на треньорите и специалистите тези успехи са невъзможни. Благодаря ви за всеотдайните усилия“, заяви министър Лечева.

Снимка: Официален сайт на Министерството на младежда и спорта


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ