Успешен финал за Бертани и Златкова в първия манш на гигантския слалом на Световното

Юлия Златкова,

Двете представителки на България Луиза Бертани и Юлия Златкова стигнаха успешно до финала на първия манш на женския гигантски слалом на Световното първенство по ски алпийски дисциплини в Куршевел и Мерибел.

Състезаващата се за България италианка Бертани даде 40-то време с пасив от 4.78 секунди спрямо първото място. Златкова пък се нареди на 52-ра позиция с изоставане от 10.11 секунди след много сериозна грешка две врати преди финала, която буквално я принуди да спре и ѝ коства секунда или две в самия край.

Въпреки че двете останаха извън топ 30 те ще получат правото да стартират във втория манш по-късно днес, тъй като на световни първенства и олимпийски игри топ 60 се класират за второто спускане. Като по традиция в него първо се спускат най-бързите 30 от първия манш в обратен ред, след което са и състезателките заела позициите от 31-ва до 60-та.

В челото на класирането фаворитката за златния медал Микаела Шифрин (САЩ) поведе с време от 1:02.54 и аванс от само 0.12 секунди спрямо представителката на домакините от Франция Теса Уорли, която имаше честта да открие състезанието. Големия си удар Шифрин направи в последния сектор на пистата, в който тя бе с 0.42 по-бърза от французойката.

Трета в подреждането с пасив от 0.31 е световната шампионка от алпийската комбинация Федерика Бриньоне (Италия), която също като Уорли загуби най-много от Шифрин в последния сектор. Действащата световна шампионка в гигантския слалом Лара Гут-Бехрами (Швейцария) се нареди на 4-то място с пасив от 0.64. На последната междинна контрола швейцарката имаше аванс от 0.02 спрямо Шифрин, но допусна неточност точно при навлизането си в последния сектор, в който тя регистрира пасив от 0.66 спрямо американката.

Вторият манш на женския гигантски слалом на Световното първенство във Франция започва в 14:30 часа българско време. В състезанието днес се включиха общо 114 състезателки от 52 различни нации.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ