Никола Цолов с 11-то време в края на тестовете във Формула 3

Никола Цолов,

Българският състезател Никола Цолов даде 11-то време в единствената сесия на последния ден на предсезонния тест във Формула 3 на пистата „Сахир“ в Бахрейн.

Цолов, който ще се състезава за екипа на АРТ, завъртя общо 57 обиколки на трасето, давайки най-добро време от 1:47.983 още в своя девети тур за сесията. Най-бърз в нея бе пилотът на Трайдент Габриел Бортолето, който оглави класирането с време от 1:47.417. Италианецът бе с 0.566 секунди по-бърз от Никола Цолов. Съотборниците на Никола в АРТ – Грегоар Соси и Кейлън Фредерик завършиха сесията съответно 3-ти и 10-ти с времена от 1:47.452 и 1:47.878.

Както и в предходните два дни най-бързите обиколки в рамките на сутрешната сесия бяха постигнати в нейното начало, след което асфалтът започна да се нагрява и да дава по-ниско сцепление.

Самата сесия бе удължена с час и половина, тъй като в следобедните часове се очаква пясъчна буря да удари „Сахир“, което принуди организаторите на теста да отменят следобедната сесия. По този начин пилотите във Формула 3 практически загубиха един час за подготовка преди началото на сезона, който ще започне в първия уикенд на месец март с двете състезания на „Сахир“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ