Тръст „Синя България“: Феновете заслужават да са наясно какво се случва

7 Dni Sport16.02.2023
Локомотив София - Левски, Фенове

Председателят на Тръст „Синя България“ Момчил Лазаров коментира провалената сделка за смяна на собствеността на Левски и посочи какво трябва да направят от „Герена“.

„Феновете заслужават да знаят каква е реалната ситуация в клуба, за да са наясно какво се случва, защо се случва и къде отиват наистина техните пари. И това е част от нещата, които говорим вече доста време. Никой не желае и е безпредметно да се стига до фалит на Левски, след като този отбор може да бъде спасен с усилия, съответна инвестиция и много работа. Това е напълно постижимо и не бива да се пропуска тази възможност“, заяви в „(О)позиция“ Лазаров.

Тръстът притежава дял от 10% в клуба, който трябва съвсем скоро да бъде прехвърлен на сдружението „Левски на левскарите“. Лазаров разкрива, че макар фенската организация да е вторият най-голям акционер в клуба, не е бил в течение на проточилите се половин година преговори.

„Когато се заговори за тази сделка, стана ясно, че в клуба е направен задълбочен одит. Не зная как някой от участниците може да е изненадан от наличието на някакви задължения. Левски има капацитет да се измъкне от тази тежка финансова ситуация. Привържениците няма да изоставят своя любим клуб, но е много важно да има отчетност“, добави още той.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ