Факторът „Иван Цветков“ е много важна от нападението на Лудогорец

7 Dni Sport15.02.2023
Лудогорец - Ботев Пловдив, Игор Тиаго

По време на първата пресконференция на Анте Шимунджа за 2023 г., треньорът на Лудогорец разкри, че в щаба му влиза Иван Цветков. Както е известно, вече няколко години бившият футболист на Пирин, Левски, Ботев Пд и още доста други отбори, е част от скаутския екип на „орлите“. Шимунджа обаче уточни, че Цветков няма да е постоянна част от първия тим, а ще му помага само по време на лагера в Турция. Задачата му беше ясна – да помогне на двамата централни нападатели Игор Тиаго и Матиас Тисера, да подобрят своята игра и да бележат повече.

Иван Цветков, освен че вкарваше с лекота, беше и много силен в последния пас. Истински артист на терена, който завинаги ще остане в сърцата на фоновете на родния Пирин и на Ботев Пд. Именно това липсваше много на Тиаго и Тисера – участието в атаките, когато те не трябва да ги завършват.

Виждаме, че факторът „Иван Цветков“ даде мигновен резултат, но само при Тиаго.

Бразилецът реализира 3 гола в контролите и игра впечатляващо при успеха над Цървена звезда в Турция. Добрите му изяви обаче не останаха само в предсезонната подготовка, а бяха потвърдени и в първия официален мач – гостуването на Спартак Вн. В срещата с тима на Димитър Димитров-Херо Тиаго се отчете с гол и асистенция. Направи и няколко пропуска, които трябва да изчисти, ако иска да е безспорен титуляр в тима на Анте Шимунджа. Но и в момента той буквално издухва своя основен конкурент Матиас Тисера. Аржентинецът сякаш не успя да попие от наставленията на Иван Цветков и вчера дори бе пратен в дубъла, за да трупа игрови минути във Втора лига. Иначе именно Тисера е голмайсторът на Лудогорец този сезон. Той обаче играеше малко в Европа, защото е слаб в пресирането на съперника – нещо, което фаворизираше Тиаго пред него. Така аржентинецът играеше повече в Първа лига и заради това натрупа повече голове. Много по-трудно се вкарва на Рома и Бетис, отколкото на Септември Сф, да речем. Сега бразилецът започна да бележи и повече, а ако успее да задържи тази форма, с която влиза в пролетния прлусезон, за Тисера ще е много трудно да се бори за титулярно място.

Автор: Богомил Русев / „Мач Телеграф“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ