ФИБА с добра оценка за представянето на националките ни в квалификациите за Евробаскет 2023

Женски национален отбор по баскетбол

Българският национален отбор за жени завърши с поражение своето участие в квалификациите за Евробаскет 2023 в Словения и Израел. Селекцията на Стефан Михайлов отстъпи пред тима на Сърбия със 76:102 в мач от последния игрови прозорец. По този начин българките завършиха на последното трето място в група Е с четири загуби и не успяха да се класират за шампионата.

От ФИБА дадоха оценка на представянето на отборите след края на февруарския прозорец. Експертите оцениха като добро представянето на българския тим, който получи оценка C-, което се равнява на 4- по шестобалната система

„България имаше малки шансове за добро представяне срещу настоящите европейски шампионки. Видя се, че българките отстъпваха срещу сръбкините, които не бяха в пълен състав. Това обрече българския тим на безславен път, като само Борислава Христова и Гергана Иванова се представиха близо до необходимото“, написаха от ФИБА за играта на националния ни отбор срещу сръбкините.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ