Борислав Цонев: Сега е моментът всички левскари да се обединят

7 Dni Sport14.02.2023
Борислав Цонев,

Борислав Цонев, който е един от големите любимци на феновете на Левски, от една седмица отново е в Китай. Той е част от елитния Далиан Про, с който през миналата година завърши на 11-ото място в местната Супер Лига. Българинът се утвърди като неизменен титуляр и отбеляза ключови попадения, с което спомогна за най-доброто класиране на „небесно-сините“ в последните 10 години.

„Тук е много различно, но вече свикнах. Условията за футбол са отлични. Китайският е доста труден, но аз знам няколко езика и се разбирам със съотборниците си. По принцип има и преводач, който съдейства за комуникацията. Първоначално договорът ми беше за 6 месеца, но почти веднага ми го удължиха с още 1 година, което означава, че ще съм част от отбора през целия нов сезон“, заяви Борислав Цонев.

Той и неговият брат близнак Радослав Цонев, който в момента е част от Арда, комуникират често и се подкрепят, като се надяват един ден отново да са в един клуб, каквато бе ситуацията в Левски, преди да се разделят със „сините“. Двамата са юноши на клуба и винаги ще носят „синята идея“ в сърцата си. В понеделник стана ясно, че United Group няма да придобие Левски, каквито индикации имаше, а това поставя бъдещето на клуба на картата. В тази връзка Борислав Цонев заяви, че сега е моментът отново всички „сини“ привърженици да демонстрират любовта си към клуба.

„Следя всичко около клуба. От малък съм там и обичам много отбора. Сега е моментът, в който всички трябва да се обединят. Българите сме с такъв манталитет, че когато е трудно сме по-сплотени. Дано сега българското се прояви при феновете и да помагат още повече на отбора. Аз ценя много привържениците. За мен те са най-важни. Не ми беше приятно, че си тръгнахме с Ради, защото това е нашето място. Феновете са основата и най-важна част за клуба. Затова, ако могат да помагат сега – нека го правят“, завърши Борислав Цонев.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ