Димитър Пенев: Истина е, разбраха са се със собственикът ни Гриша Ганчев – ще има обединение

7 Dni Sport14.02.2023
димитър_пенев

Легендата на ЦСКА и треньор номер 1 на ХХ век у нас Димитър Пенев сподели пред колегите от „Мач Телеграф“ впечатленията си от гръмката победа на „червените“ над Берое с 4:1 в Стара Загора.

Той заяви, че очаква още повече фенове да подкрепят отбора на стадион „Българска армия“.

Може би най-важния акцент от интервюто на Пената е, че той споделя информацията, че вече има обединение в ЦСКА. Той казва: „Вече има едно обединение и ръководството и феновете са се разбрали и са си простили. Всичко е в името на това да има резултати. Важното е да има напредък в резултатите.“

„Изглежда, че играчите са се подготвили добре. Първо трябва да кажем, че с играта се вижда, че преследват титлата. Има надежда да се борят момчетата за първото място. Това всичко става с работа, тренировки, а и най-вече като прибавят необходимите точки в актива си. Ако не успеят да ги прибавят, няма какво да коментираме.

Смените, които Саша Илич направи, явно е преценил, че са правилните. Това е неговото виждане над нещата. Негова е отговорността, както и на неговите помощници. Аз не мога да коментирам дали са верни или не тези ходове“, започна той.

„Имаше голяма разлика в играта през първото и второто полувреме на ЦСКА. Чужденците имат качества, но е трудно. Саша Илич е много кадърен треньор и натрупа опит вече, както и резултати. И в Сърбия, и тук. Трудно му е и на него, но показват характер. Не се наемам да коментирам играта.

Феновете се завърнаха на стадиона, което е хубаво. Те симпатизират на ЦСКА и не бива да се отделят от клуба. Мина известно време и всички отношения и разговори, които са се провели са дали резултат. Всички си простиха и вече са заедно в името на ЦСКА. Предполагам, че привържениците на „Българска армия“ ще са още повече от тези в Стара Загора.

Вече има едно обединение и ръководството и феновете са се разбрали и са си простили. Всичко е в името на това да има резултати. Важното е да има напредък в резултатите. Лудогорец са сериозен отбор. Левски също тръгнаха уверено, но там не разбрах какво точно се случи и се стигна до редица слаби резултати.

Ръководството на „Герена“ си знае. Надявам се ЦСКА да спре хегемонията на Лудогорец. На всички, които обичат „червените“ им се иска това да се случи и клуба да е шампион. Без значение с колко точки ще е пред втория. Има желание това да се случи и ще се атакува титлата“, заяви Пенев.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ