Удо: Бихме с 30 точки, но можем да играем и по-добре

Людмил Хаджисотиров

Старши треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров бе доволен от победата срещу Шумен, но смята, че отборът му може да играе много по-добре от показаното:

Ние играхме без двама от основните ни играчи – Чавдар Костов и Димаджио Уигинс. Мисля, че другите момчета компенсираха добре липсата им. Имаше старание и постигнаха целта и това, за което сме дошли – победа с 30 точки. На моменти имаше подценяване може би и допуснахме много грешки в нападение – технически, които срещу тази защита не бива да се случват и е нещо, от което не съм доволен.

Имахме други моменти, когато играехме бързо, агресивно в защита и с много движение на топката в нападение. Имаше амплитуди в мача, но като цяло позитивните неща бяха повече. Разбира се, въпреки че бием с 30 точки, смятам, че можем да играем по-добре и сега ще имаме един период, в който ще възстановим, ще починем и ще работим върху тези неща, които трябва да подобряваме.

Поетапно караме и се фокусираме върху следващите мачове, които предстоят. Разбира се всеки един играч и човек от щаба и ръководството, който е в отбора, естествено има възможно най-високите цели, така че крачка по крачка се движим.“

Мнението си за мача сподели и баскетболистът на тима Йордан Минчев: „Постарахме се да извоюваме тази победа. Със сигурност това не е максимумът ни, тъй като Димаджо и Чавдар липсваха в отбора. Но не подценихме отбора на Шумен, заради това и такава е разликата. Ние ще имаме играчи в националния отбор, но останалата част от отбора ще се подготви по план, който треньорът е планирал. Според мен трябва да продължим начина, по който играем – много пасове, бърза игра, повече бързи атаки и агресивна защита.“

Снимка: НБЛ


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ