Черно море победи Левски с 6 свои юноши, 50% от играчите са школувани при „моряците“

7 Dni Sport13.02.2023
Черно море - Добруджа, Атанас Илиев

Черно море победи Левски с 1:0 в първия пролетен кръг на efbet Лига. Единственото попадение в мача реализира Александър Василев през първото полувреме на срещата.

Любопитното е, че цели шест юноши, продукт от школата на „моряците“, взеха участие при успеха над „сините“ на стадион „Ивайло“ във Велико Търново. Четирима от тях започнаха като титуляри. Това са Иван Дюлгеров, Виктор Попов, Велислав Василев и Атанас Илиев. След почивката в игра се появиха Даниел Димов и Николай Златев, пишат колегите от „Вспорт.бг“.

Едва ли има друг отбор в елита ни, който може да се похвали с толкова много собствени кадри, като в тима на Илиан Илиев. От 26 играчи, с които разполага специалистът начело на варненския клуб, 13 са юноши на Морето. Това означава, че 50% от играчите на Черно море, са излезли от академията на „моряците“.

Освен тях трима футболисти, развили се на стадион „Корабостроител“ под Аспаруховия мост, са под наем в тимове от Втора лига. Това са Мартин Милушев, Павел Георгиев и Петър Иванов. Първите двама са в Добруджа, а Иванов носи екипа на Янтра Габрово.

Работата с подрастващите и налагането им в първия тим е основна клубна политика на ръководството на Черно море и Илиан Илиев, която от години се следва на „Тича“. Крайният продукт от нея се вижда на терена, което кара привържениците на „моряците“ още повече да се гордеят със своя отбор.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ