Барчовски: Черно море заслужава по-хубава зала и по-голямо финансиране

Росен Барчовски

Старши треньорът на ЦСКА Росен Барчовски сподели мнението си след драматичната победа срещу Черно море Тича във Варна:

„От началото на мача играта тръгна така, че трябва да завърши много лесно мачът. Моите уважения към отбора на Черно море, много са ми симпатични, ние сме по-класният отбор и трябваше много отдавна да стане разлика. Да не говорим за последните минути, когато мачът трябваше да приключи по-рано. Загубихме си организацията в играта последните 2-3 минути. Аз знам къде е причината, знам я, няма да ви я казвам на вас.

Видях такъв отбор на домакините, какъвто очаквам. Непримирим, много борбен и агресивен отбор, но са много млади. Ейврил Уба получи някаква контузия и игра по-малко, въпреки че ние доста го спряхме. Отборът и градът трябва да се гордеят с този тим и да му се помага, защото това нещо, което се гради толкова години, трябват му малко повече условия – като започнем от залата, аз тук съм играл и съм водил мачове, този град заслужава по-хубава зала. Моето мнение е, не знам дали някой ще ме чуе, че този отбор трябва да получи много по-голямо финансиране и нещата ще станат.

Доволен съм от много неща в мача, но не от развитието. Направихме много труден накрая, можеше да стане лесен още по време на мача, а за последните три минути не трябва да им даваме шанс да помислят. Така че от играта генерално да, доволен съм, от някои решения, от загуба на организация, от глупости на моменти – не.“

Баскетболистът на тима Алекс Симеонов допълни: „Ние си направихме мача труден. Ние знаехме, че тук ще е трудно. Варна са изключително мотивиран отбор, играят добре. Контузените им играчи се върнаха. Ротацията им е удължена. Изключително приятен отбор, млад, играят бързо и атрактивно. С тази прекрасна публика днес се получи прекрасна атмосфера. Лошо е за Ейврил Уба, надявам се да е добре момчето, защото това е гадна контузия. Общо взето бяхме се приготвили за труден мач. Накрая направихме грешки, които направиха мачът интересен за публиката.“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ