Мишо Вълчев: В миналото, за такава негативна серия, се искаше оставката на треньора

7 Dni Sport13.02.2023
Screenshot 2023-02-11 at 18.29.02

Легендата на Левски – Михаил Вълчев говори пред колегите от „Мач Телеграф“ по повод загубата на „сините“ от Черно море с 0:1, в първи двубой след края на зимната пауза във футболния ни шампионат. Ето какво каза той:

„Не знам какво да говоря, защото времето все още е лошо. Нали обявиха, че коментари за играта трябва да се правят, когато се стопли

Затова не знам – да кажа ли какво ми направи впечатление, или да не го направя?.

Според мен Левски стоеше по-добре до 30-ата минута. Държеше топката. Не позволяваше на съперника си да си подава. Имаха и положения. Едното бе на Рикардиньо. Може би крайните бранители не бяха толкова активни, за да може Левски да превърне в гол преимуществото си. След това допуснаха едно заритване да ги затрудни. Всички хвърлят вината върху Николай Михайлов, но за мен и Роналдо, който в този мач игра като краен бранител, не е толкова невинен. Можеше да се намеси далеч по-удачно.

След това Черно море действаше както трябва – да убие мача и да дебне евентуално за втори гол. Но и това им бе достатъчно. Пак се коментира, че Левски не е бил надигран, но пък е загубил… Така ли? След като всичко е наред защо пада? Много играчи са длъжници на отбора. Уелтън, Роналдо, Ивелин Попов, Филип Кръстев, Асен Чандъров и др. Като цяло липсваха идеите в играта. Не мога да разбера и друго – какви са тези играчи, че да играят само при хубаво време. Толкова ли се изнежниха? За мен този терен не бе толкова зле. Навремето сме играли в сняг, преспи. А публиката не спира да ги подкрепя. Може би и така трябва.

Макар че в миналото, при такава серия щяха да искат оставката на треньора, а нас, играчите, да ни посрещат с псувни. Дано нещата да се оправят и Левски да започне да бие именно заради тези хора“, коментира Вълчев.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ