Ферарио Спасов: Нуждаем се от точки на всяка цена

7 Dni Sport13.02.2023
ферарио_спасов

Дни преди старта на пролетния дял във Втора лига, старши треньорът на Монтана Ферарио Спасов даде кратко интервю за колегите от „Тема Спорт“. Утре монтанчани гостуват на Етър в безспорно най-интересният мач от първия пролетен кръг.

Г-н Спасов, доволен ли сте от подготовката и готов ли е Монтана за старта на пролетния дял във Втора лига?

– Условията на лагера ни в Турция бяха много добри, извършихме огромен обем от работа, изиграхме и три контролни срещи. Малко е неприятно, че има доста рязка промяна от климата в Анталия и този тук в България, но имаме време да се приспособим към условията тук и до първия мач с Етър във вторник да отстраним грешките. Говоря за грешките във всичкои контролни срещи. Смятам, че отборът е подготвен добре с малки изключения и пропуски, нямаме сериозни контузии, като изключиим само Антон Карачанаков, който е с разтежение. Младите Йоанис Атанатос и Румен Георгиев също имаха леки болежки, но се надявам всички да са на линия за гостуването във Велико Търново.

Какво очаквате от сблъсъка с Етър?

– Много сериозен съперник ни чака на старта. До колкото успяхме се запознахме с промените при тях и представянето им в контролите.

Многото допуснати голове в контролите ли е причината да се подсилите в края с централен защитник?

– Нуждаехме се от човек на тази позиция. Още от миналата година го имахме като приоритет в селекцията. Да, малко късно, но все пак добре, че се осъществи този трансфер на Стилян Николов. Той е опитен футболист и вярвам, че ще се стикова бързо с останалите играчи, на които ще разчитам в отбрана. Има доста мачове дори в елита. Познава някои от момчетата в тима. Да, по време на контролите допускахме доста ситуации пред нашата врата, в дефанзивен план грешахме често и това не е нормално за отбор, който ще преследва високи цели. Който има амбиции и не трябва да допуска такива грешки в хода на първенството, защото те ще натежат и няма да ни дадат възможност да запишем серия от добри мачове и победи, които са ни необходими на всяка цена, за да стигнем по точки тези преди нас. Това е причината да вземем играч на тази позиция.

Имате ли вече яснота за титулярния състав, с които Монтана ще стартира срещу Етър?

– По време на контролните срещи използвах доста варианти, но тези проверки са точно за това. Да видим как състезателите реагират на различни позиции. Всички футболисти получиха шанс, а вече кой го е използвал максимално и какво е показал е друга тема. Имам идея с кои ще излезем в първия мач, но все пак искам да видя Карачанаков готов ли е на сто процента, а също така и Стилян Николов. Те са нови попълнения, но са можещи и опитни и на тях ще се разчита да вдигнат класата на отбора. Не съм от хората, които да казват: да, аз имам основен състав, наясно съм с него. Момчетата сами трябва да покажат кой е готов и кой си мисли, че още сме в Турция на подготовка.

Привлечените от ДЮШ Ивелин Георгиев и Петър Атанасов оставиха добри впечатления от контролите срещу Бдин и Ботев Враца, успяха ли да надградят през зимата и доволен ли сте от тях?

– Това са момчета с безспорни качества, които тепърва прохождат в мъжкия футбол. Натоварванията по време на тренировките бяха доста тежки, те не пропуснаха нито една секунда от подготовката, аз съм доволен от тяхното желенае и от това че искат да бъдат част от отбора. Не трябва обаче да се подават да ги води емоцията и желанието, от тях ще зависи дали преходът от юношеския към мъжкия футбол ще е по-бърз, или ще им е необходимо повече време за адаптация. Имат още резерви и да се поуспокоят.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ