Георги Младенов класира втори отбор в Топ 8 на Купата на ББЛ

БК Ахил

Ахил се класира за Топ 8 в турнира за Купата на ББЛ. В първия за деня осминафинал в зала „Дружба“ в Хасково съставеният предимно от юноши тим елиминира миналогодишния финалист в надпреварата и далеч по-опитен отбор на Олимпия Ямбол със 70:64, като остава единствен от ББЛ Б група, който продължава в надпреварата, пише bgbasket.com.

Любопитното е, че Ахил е вторият отбор, който Георги Младенов класира напред в надпреварата, след като в събота място в следващата фаза си гарантира и Миньор 2015. Следващият съперник на победителите днес ще бъде Видабаскет или Микс.

Ямболският тим се откъсна с 8 точки още в началните минути, възползвайки се от многото пропуски на съперника, а след първата част бе напред със 17:12. Ахил започна да топи пасива си и стигна до пълен обрат в средата на втория период, но продължаваше да прави много пропуски и на почивката отново изоставаше, този път с 31:39.

Преднината на Олимпия стана двуцифрена в началото на второто полувреме, но преди последната четвърт баскетболистите на Георги Младенов отново върнаха интригата в мача, намалявайки за 50:53. Заключителният период започна с поредица от размени на водачеството, а 30 секунди преди края Ахил водеше с 66:64. Последваха обаче две технически за съперника – на Мартин Раднев и на пейката, което позволи на столичния тим да дръпне с 4, а след умишлен фаул на Емануил Богданов в края и нови наказателни удари бе оформен и крайният резултат.

Георги Кучков бе най-резултатен за успеха с 22 точки, 7 борби и 7 асистенции. Йордан Кирилов се отчете с 21 точки и 12 борби, като и двамата играха без смяна. По 10 точки добавиха Павел Тодоров и Даниел Тодоров (12 борби).

За Олимпия Ямбол Мартин Раднев завърши с 19 точки и 7 борби, Станислав Говедаров има 17 и 7 борби, Мартин Чавдаров реализира 12 точки.

Снимка: ББЛ


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ