Новият гигант в ЦСКА: Не мога да обещая, че ще станем шампиони, но ще дам максимума от себе си

Драган Жекович

Новото попълнение на ЦСКА Драган Жекович даде първото си интервю на българска земя пред Sportal.bg, като сподели впечатленията си от новия си отбор. 210-сантиметровият център говори и за познатите имена в българския баскетбол, както и за целите на „армейците“.

– Как се стигна до трансфер в ЦСКА?
-През първите шест месеца от настоящия сезон аз се състезавах за румънския Арджеш. Разговарях с ръководството на клуба относно това да постигнем взаимно съгласие около разтрогването на договора ми, както и стана. След това агентът ми каза, че ЦСКА и старши треньорът Росен Барчовски имат интерес към мен. Чувал съм, че отборът е с големи традиции тук и има високи амбиции в българския баскетбол.

– Изгледа мача на ЦСКА срещу Ямбол, как ти се стори новият ти отбор?
– Трябва да кажа, че ми беше много интересно да видя какво ще се случи. Исках да видя разликата на баскетбола с Румъния. Бяха на терена повече чужденци и само двама българи, но се надявам отборът да бъде още много по-силен занапред. Знам, че тези играчи, които също ще бъдат привлечени ще вдигнат нивото, защото имат много опит. Знам, че клубът има цели и можем да се представим добре за Купата.

– Вече направи няколко тренировки с отбора, добре ли се чувстваш и успяваш ли да се впишеш?
– Първите ми тренировки тук са тежки. Не съм тренирал от десет дни и ми трябва малко време за адаптация. Съотборниците и треньорите ми обаче ми помагат много, така че засега всичко е наред.

– Как ти се вижда нивото на българския баскетбол и какво знаеш като цяло за българския баскетбол?
– През годините съм играл срещу някои български отбори, например Лукойл Академик, Левски и Рилски спортист. Мисля, че българският баскетбол има своите традиции и занапред той все повече ще се развива.

– Докъде може да стигне ЦСКА?
– Все още не мога да кажа докъде можем да стигнем в първенството. Сами ще разберете. Не мога да обещая, че ще станем шампиони, но ще дам максимума от себе си, за да го направим.

– Познаваш ли български баскетболист, предполагам познато име ти е Александър Везенков…
– Знам за Александър Везенков. Също така съм играл заедно с Филип Виденов във ФМП Београд преди години, с Павел Маринов в Румъния. Знам много за българските баскетболисти.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ