Маестро Тодор Неделев се завърна в Ботев и зазвуча друга музика

7 Dni Sport11.02.2023
Ботев Пловдив - Локомотив София, Тодор Неделев, Мартин Райнов

Футболната пролет пукна и дори токовата авария в Коматево не спря откриващия мач за 2023-а година у нас Ботев Пловдив – Локо София. Нулевото равенство изобщо не трябва да отчайва привържениците на двата отбора, особено тези, които са били възпрепятствани да гледат на живо или пък на стадиона.

Маестро Неделев се завърна и това най-вече е супер откъм човешка гледна точка, след това от фуболна. Само Тошко и неговите близки знаят как се е чувствал в минутите, часовете, дните и месеците след онази катастрофа и през какво е преминал, за да се върне отново на сцената, където му е най-добре. А той е от тези, без които тази игра ще е някак по-обикновена. Да, след дълго отсътвие Неделев отново игра за Ботев и образно казано – музиката е друга. След толкова кадрови промени в сравнение с края на миналата година, а и с нов треньор, канарчетата играха повече от прилично, а тънките детайли дойдоха най-вече от Тодор Неделев. Ще свикнем да го гледаме с каска като на Петер Чех, както и ще се наслаждаваме на изпълненията му.

Вратарят на Локо София Любенов трябва да бъде черпен от съотборницете си, защот им спаси едната точка. Не че червено-черните не играха добре, напротив – хората на Станислав Генчев дадоха повече, отколкото дават на чужд терен, особено в Пловдив. Опъваха пасове от дълбочина, после преминаваха към план с къси подавания. Но и в Локо София някои размествания в линията на нападението ще трябва да преминат през изпитанията на времето и новите атакуващи футболисти да се стиковат с останалите.

Няма как да правим сериозни изводи и анализи след първия мач, който като ритъм бе нарушен от спирането на тока и дългата пауза между двете полувремена. Още повече, че и през вторите 45 минути футболистите като че ли повече се пазеха от някоя беля заради терена. Тепърва ще трупаме впечатления от португалския треньор на Ботев и новите зимни попълнения. Но в Коматево Ботев и Локо София ни дадоха повече от очакваното.

Автор: Желю Станков / „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ