Левски излиза в черно на 19.02. в памет на Апостола на свободата

7 Dni Sport10.02.2023
Левски - Ал Кувейт, Ивелин Попов, Фили Кръстев

“Левски” ще излезе с изцяло черен екип в памет на патрона си Васил Левски.

Това ще се случи на 19 февруари, когато “сините” гостуват на “Пирин” в Благоевград. На тази дата се навършват 150 години от обесването на Апостола. На фланелките на столичани ще бъде изобразен и ликът на Васил Левски, научи още “24 часа”.

Ръководството на 26-кратния шампион планира с този ход да отдаде почит към човека, на когото е кръстен славният тим. “Сините” никога не пропускат да се преклонят пред паметта на Апостола. На всяка годишнина от неговото рождение или гибел отбор и ръководство винаги се събират на паметника, за да се преклонят пред Левски.

В модерната история на “Левски” отборът рядко е излизал с изцяло черен екип. За последно това се случи преди няколко сезона, когато третият екип на “Левски” бе черен.

Донеслият така мечтаната купа на България Илиян Стефанов пък удължи договора си с “Левски”. Халфът преподписа и ще остане на “Герена” до края на 2025 г.

Автор: „24 часа“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ