Васил Панайотов: Няма фаворит за мача на „Ивайло“

7 Dni Sport09.02.2023
Черно море - Арда, Иван Коконов, Иво Андреев, Васил Панайотов

Васил Панайотов е сред лидерите на Черно море.

Като бивш играч на Левски за него мачът на „Ивайло“ в събота пи традиция ще е по-особен.

„Надявам се да демонстрираме стойностен футбол и да печелим точки. Мисля, че проведохме ползотворна подготовка, за което ни помогна и времето, а новите играчи се адаптират към стила на игра и се интегрират към състава. Все пак за някои от дошлите момчета, това е първият им отбор в Европа. Ние им помагаме с какво можем и е радващо да виждам как постепенно те се вписват в сплотения ни колектив. Разбира се, в движение ще продължаваме да се подобряваме във всеки един аспект, за да сме подготвени да отговаряме на високите очаквания към нас“, сподели халфът пред Nostrabet.com.

„Надявам се Атанас Илиев да бележи редовно, защото това го може най-добре. Но, за да материализира Наско колективните усилия, всички зад него трябва да сме на високо ниво и да го захранваме с перспективни пасове“, добави полузащитникът на моряците.

„Не мисля, че има фаворит за мача в събота. Очевидно е, че Левски надгради през зимата, но ние също се готвим отговорно. Първите двубои в един полусезон винаги се превръщат в битка и опознаване на отборите, тъй като всеки е направил трансфери и иска да изглежда по-добре на терена. Който е по-концентриран, който направи по-малко грешки и се възползва от шансовете си, ще има повод за радост“, заключи Панайотов.

„Гледах някои мачове на Левски в Дубай и имам необходимата представа. Тимът им е станал по-добър, взеха и качествен централен нападател, който умее да бележи. Иначе повечето им играчи останаха и сме запознати какво могат. Наясно сме какво ни очаква и сме готови да се раздадем и да им противодействаме. Това ще бъде и интересен сблъсък между двама от най-добрите ни треньори – Илиан и Мъри, които залагат на атакуващ футбол. Надявам се нашият наставник да подготви стратегия, с която да изненада колегата си и да ни помогне да се представим така, както искаме. За мен точката не влиза в плановете, ще гоним три. Но от друга страна разликата от седмия до четвъртия не е голяма и всяка точка е важна, за да запазваш шансове да минеш по-напред. За мен тези мачове са по-различни от другите, бих ги нарекъл и по-специални, защото у мен има едно особено чувство, една тръпка, когато съм съперник на тима, в чиято школа израснах и се развих като футболист. Но аз вече свикнах да играя срещу Левски. Моят отбор сега е Черно море и искам да оправдавам огромното доверие и шанс, което ми дават на „Тича“, завърши халфът.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ