Светла Петрова: Ще Ви кажа истината за новият Гриша Ганчев и реалните му намерения

7 Dni Sport04.02.2023
Светла Петрова,

Известната телевизионна журналистка Светла Петрова, която е и популярна привърженичка на ЦСКА бе гост в YouTube канала „ЦСКА Фен ТВ“. Тя бе попитана дали държавата пречи клубът да има нов стадион, след като такъв не успяха да построят някои от най-богатите българи – Илия Павлов и Васил Божков.

„Според мен никой от тях не е искал. Те бяха герои на т.нар. български преход. Илия Павлов не го познавам, но Васил Божков го познавам много добре. Били сме „на ти“ с него. По това време Любо Пенев беше президент и те искаха да направят „Клуб на интелектуалците“, което на мен ми звучеше много претенциозно. Но в него влязоха не само журналисти, но и артисти, социолози. И понеже Любо бе в основата на това, покрай тази инициатива се запознахме и с Васил Божков. Случвало се е и Любо да ми дава покани за „Армията“. А неговите пропуски логично бяха за президентската ложа и седяхме един до друг с Божков.

И през призмата на времето категорично смятам, че тези собственици не са имали никакви реални намерения да строят стадион. И затова не можем да кажем колко е пречела или помагала държавата. По-скоро в тези времена се използваше марката на клуба, за да се препират едни пари.

Затова и можем да заключим, че Гриша Ганчев е първият собственик на ЦСКА, който има реални амбиции да построи нов стадион. И той в действителност се сблъска с много пречки през годините. Но това не е изненадващо, защото особено относно базите и съоръженията държавата доказа след 1989 г., че е мащеха за ЦСКА и майка за всички други“, каза Петрова.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ