Везенков и Олимпиакос прегазиха Фенербахче като гости в Турция

7 Dni Sport01.02.2023
Александър Везенков,

Българинът с дабъл-дабъл от 12 точки и 12 борби за успеха в Истанбул, в Пирея готвят ад за шампиона Ефес

Александър Везенков и Олимпиакос постигнаха 15-ата си победа в Евролигата и запазват първата позиция в класирането след 22-ия кръг. Грандът от Пирея буквално прегази един от претендентите за трона – Фенербахч, след 93:73 като гост!

Воденият от Димитрис Итудис състав претърпя унижение в рамките на първите 16 минути от мача, когато допусна изоставане с 16:46, а звездата Скоти Уилбекин бе изгонен за две технически. Впоследствие домакините опитаха по някакъв начин да спасят честта си, като последната част започнаха със серия от 15:2 и смъкнаха дистанцията до 13. Гърците обаче удържаха на щурма. Успехът за червено-белите е още по-сладък, предвид че с него те дърпат на съперника вече с две победи в подреждането.

Везенков изигра поредния много солиден мач за своя тим. Спортист №1 на България записа дабъл-дабъл от 12 точки и 12 борби за коефициент на полезно действие от 16, като се отличи основно с играта си в защита, а не толкова с тази в атака, която е водещото му оръжие през кампанията. Над всички за гърците пък бе Костас Папаниколау с неговите 21 точки. За фенерите Марко Гудурич заби 24 точки.

В петък Олимпиакос и Везенков ги чака нов сблъсък с турски представител. Този път в Пирея срещу шампиона на турнира – Ефес. Домакините вече информираха, че всички билети за мача са разпродадени, което означава само едно – адска атмосфера за тима на Ергин Атаман от близо 12-те хиляди зрители, които ще бъдат в залата.

Автор: „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ