Ботев Пловдив продаде Антоан Бароан на Трабзонспор

7 Dni Sport31.01.2023
ФК ЦСКА 1948 - Ботев Пловдив, Антоан Бароан

Нападателят на Ботев (Пловдив) Антоан Бароан премина в турския шампион Трабзонспор, съобщава местния вестник gunebakis.com.tr.

Според изданието, сделката напрактика е финализирана, но има малки точки за доуточняване, което пречи за официалното й обявяване.

„Трабзонспор най-после намери офанзивния футболист, когото търсеше, в първенството на България. Турските шампиони все още не успяват да продадат играчи, за да освободят бюджет. При това положение те се насочиха към евтини имена, а в съответствие с доклада на скаутския отдел, на дневен ред беше поставен Антоан Бароан. Френски футболист с произход от Кот д“Ивоар и носи фланелката на Ботев Пловдив в българската лига. Нападателят е висок 1.88 см, а също така може да играе и на двете крила. Отличаващ се със силна физика и бързина, Бароан е много успешен и в наказателното поле“, се казва в материала на турския вестник.

Антоан Бароан е роден през 2000-ата година, има 10 гола в 18 мача през този сезон, а също така е направил и 4 асистенции. Според сайта за трансфери transfermarkt цената на футболиста е 1 милион евро.

Уточнява се, че играчът ще бъде добавен в квотата за футболисти под 23 години и ппо този начин ще бъде заобиколен регламента за ограничение на чужденците. Самият Бароан ще навърши тази възраст на 24-и юни. В момента Трабзонспор е на 6-о място в класирането с 35 точки, на цели 13 от лидера Галатасарай и на 2 от Адана Демирспор, който е пред тях.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ