Ивайло Иванов след златото в Португалия: Не бях притеснен, на финала се забавлявах

7 Dni Sport31.01.2023
Ивайло Иванов

“Тази победа ми дава много, защото от една страна година и половина нямах успехи, каквито исках“ – каза Ивайло Иванов, който триумфира на Гран при в Португалия. – „А от друга, показах, че няма значение в коя категория се състезаваш, щом си подготвен, даваш всичко от себе си и искаш да станеш шампион. Тогава излизаш и можеш да победиш всеки!“

На турнира в Алмада най-добрият ни джудист постигна пет победи с ипон, а на финала се справи и с бронзовия олимпийски медалист Кристиян Тот (Унгария).

“Изобщо не бях притеснен, че излизам срещу толкова класен съперник за титлата“ – продължи Ивайло. – „С него се познаваме отдавна, още от младежките ни години. И той беше на 81 килограма, после качи категорията, аз останах. Това всъщност ни беше първа официална среща. С моя треньор Ален Шмит бяхме направили много добра тактика, той добави още някои детайли, даде ми правилните съвети, нахъсаме…. Аз излязох спокоен, исках да се забавлявам, вече бях стигнал финал… В тази среща дадох всичко от себе си и нещата се получиха.“

Вече година френският специалист работи с националния ни отбор, а златото на подобен форум е първо и за него като мениджър на българския тим.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ