Лудогорец отложи последните си две контроли в Турция, май се сменя властта в клуба

7 Dni Sport30.01.2023
Кирил Домусчиев,

Лудогорец се договори с Вендсисел и Динамо (Киев) за отлагане на последните две контроли на лагера в Турция. Причината – контузии в състава на шампионите.

Както е известно, Рик Джонатан и Диниш Алмейда са със скъсани кръстни връзки, а още двама играчи на „орлите“ са с леки травми, заради което не могат да вземат участие във въпросните двубои.

По програма Лудогорец трябваше да играе с датския тим на 3 февруари сутринта, а с украинския колос – същия ден след обяд.

Междувременно „България днес“ пише, че се сменя властта в клуба на треньорския пост. Според тах Ивайло Петев ще заеме позицията на Анте Шимунджа. Специалистът, който за последно бе начело на националния тим на Босна и Херцеговина, в момента е в компанията на босовете на „орлите“ Кирил и Георги Домусчиеви в Турция.

Преди дни се промъкна информация, че Петев може да застане начело на втородивизионния Миньор (Пк) с амбиция да вкара отбора в елита и да го направи фактор във футбола ни, но това се оказа непроверена информация.

Вместо това наставникът е в компанията на шефовете на бившия си отбор. Според информация от „Хювефарма Арена“ Петев дава мнение и съдейства за няколко трансфера, тъй като двама основни играчи се контузиха, а и има нужда от подсилване на някои постове. При победата с 3:2 над Цървена звезда онзи ден централният защитник Диниш Алмейде скъса предна кръстна връзка на дясното коляно и по спешност бе откаран в родната си Португалия, където в понеделник да бъде опериран. Седмица преди това същата травма сполетя и Рик Джонатан, който бе опериран в същата клиника на Иберийския полустров.

„Орлите“ са търсили начин да си върнат Върджил Мисиджан от нидерландския Твенте, признаха оттам, но той е важен играч и офертата е била отклонена. Крайният защитник Жуниор Кайсара също иска да се завърне в Разград. Бразилецът прекара три сезона при разградчани между 2012 и 2015 г., като след това игра за Шалке 04 в Бундеслигата. От 2017 г. е неизменна част от турския Истанбул Башакшехир. За него лобира и самият Петев, който изчаква бъдещето на Анте Шимунджа, от когото шефовете на Лудогорец не са особено доволни към момента.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ