ЦСКА подиса с американец, привлече го в своите редици

7 Dni Sport30.01.2023
ЦСКА, Договор

По време на паузата всички отбори се оглеждат за добри варианти за подсилване на своята мощ, разлика не прави и БК ЦСКА, които привлякоха американското крило Таменанг Чо е на 24 години, висок 196 см, силен физически, умее да играе като леко и тежко крило.

Той е бил основен играч на Университета Браун в NCAA. През последната година е капитан и завършва като лидер на тима в трите основни показателя – 14 точки, 8 борби, и 3 асистенции. Играе средно по 30 минути и вкарва над 40% от стрелбите си. Получава бакалавърска степен по Бизнес и Предприемачество. През това лято бе избран да се присъедини към програмата за развитие на Хюстън Рокетс в Лас Вегас.


Привлеченият от БК ЦСКА – Таменанг Чо, който е опит на Росен Барчовски, да повиши класата в тима.

Американецът за първи път ще играе в Европа и ще има нужда от време за адаптация, но ще даде много по-голяма вариативност в състава на Росен Барчовски.

Добрата новина за „армейците“ днес е и завръщането на гарда Брандън Йънг в ротацията на тима. Той дълго лекуваше контузия в рамото, но вече е напълно готов. Той ще се включи още в днешната среща на тима срещу Берое. Сблъсъкът е днес от 19:00 часа в залата на ЦСКА.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ