Собственикът на Ботев Пловдив обясни ситуацията с „Колежа“

7 Dni Sport30.01.2023
Ботев Пловдив, Антон Зингаревич

Собственикът на Ботев (Пловдив) Антон Зингаревич даде интервю пред руската медия „Спорт Експрес“. Бизнесменът говори по няколко основни за „канарчетата“ теми. Той обясни, че „жълто-черните“ никога не са обмисляли да отменят контролите си с руски опоненти и само Левски от българските тимове го е направил.

„Струва ми се, че само Левски от българските отбори отказа да играе срещу руски противници. Това е тяхно вътрешно решение. В Турция българските тимове премериха сили с руски. Що се отнася до нас – просто искахме да се изправим срещу добри опоненти и затова не отменихме контролите. Дори не сме мислили да го правим“, обясни Зингаревич.

„Срещу Спартак показахме добро отношение. Стремим се да печелим всеки мач. Възможността да се изправиш срещу толкова силен противник не се появява много често“, каза милиардерът.

Зингаревич продължи с целите си с Ботев, както и с темата стадион „Христо Ботев“. За „Колежа“ очаква положителна развръзка до десетина дни.

„Развитието на проекта Ботев (Пловдив) е в ход. Най-важният въпрос за нас е изграждането на нов стадион. В следващите дни той трябва да се реши. Става много бавно, но в следващите десет дни очаквам управата на Пловдив да вземе решение за останалата част от финансирането на проекта. Надяваме се до края на годината стадионът да бъде напълно завършен.

Чисто спортно-технически – аз дойдох в Ботев преди две години. В първия сезон заехме трето място в българското първенство. Този сезон от самото начало нещата не вървят толкова добре, затова сменихме треньора (б.р. – начело на Ботев застана Бруно Балтазар). Но като цяло проектът се развива. Мисля, че перспективите са добри“, каза Антон Зингаревич.

„Все пак основната ни цел е не толкова шампионската титла, колкото постоянното участие в евротурнирите. Шампион на България е Лудогорец вече 11 години подред. Затова не си поставяме такава цел – шампионска титла. Първата задача е да влезем в европейските турнири, втората е развитието на млади играчи. Разбира се, с поглед продажбата им – това е основният принцип на проекта“, каза още босът на Ботев.

Toй говори и за финансирането на футболен клуб в родината си – „В Русия е доста трудно. Участвам в проекта на Академия Виста в Геленджик, сътруднича с тяхното ръководство. Виждам смисъла там. Но да развиеш футболен клуб в Русия… Всичко е много трудно, имайки предвид и лимита, и като цяло настоящата ситуация в света. Според мен младежта и младежкият футбол са нещо, което наистина можеш да правиш. Но това е игра за дълго време. Така че все още няма такива планове“.

„Има доста богати хора, които финансират спорта в Русия, не само във футбола. Те го правят по различни причини. Лично аз гледам на футбола като на бизнес“, подчерта Антон Зингаревич.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ