Велизар Димитров разтревожен за ЦСКА след контролите: Само с късмет срещу Лудогорец няма да стане

7 Dni Sport29.01.2023
велизар димитров

Бившият футболист на ЦСКА Велизар Димитров бе скаут в Борисовата градина и направи своята оценка за представянето на „червените“ до този момент, включително и в контролите. Според него, ако те отразяват реалността, то в лагера на ЦСКА трябва да са притеснени.

„Никак не впечатляват и ако трябва да съдим по тях (б.р. контролите), то трябва и да сме силно притеснени. Но практиката показва, че много пъти отбори, които са губели в контролите, след това правят силни представяния в официалните мачове и обратното.

Ние не присъстваме на тренировките, за да знаем какво се случва и да си правим генерални и крайни изводи. Натоварванията в този период са много големи. И понякога тези, които записват силни резултати в контролите са по-свежи, но това означава, че не са толкова натоварени в подготовката и след това не издържат физически. Иска ми се колебанията сега да се дължат на умората и през пролетта да гледаме свежи отбори“, заяви Димитров пред „Тема спорт“

Относно това, че конкуренцията в българския футбол се засилва и дали това е, защото силните изостават или слабите се подобряват: „Истината е някъде по-средата. Макар че аз не смятам, че клубният футбол в България е в застой. В застой е националният отбор, а лекото пробуждане под ръководството на Младен Кръстаич в никакъв случай не променя този факт.

ЦСКА е първи най-вече с рационалност и заради това, че спечели мачове и на стадиони, на които в предишни години не успяваше, но в никакъв случай не го направи с фантастична игра. Аз очаквам много силни игри и добро представяне през пролетта не само от Лудогорец, но и от Левски, който в края на есента влезе в криза на резултатите, от ФК ЦСКА 1948 и от Локо Пд, които са един много интересен отбор“.

„Предполагам, че в ЦСКА са си направили необходимите изводи от есента, както и от тренировките през паузата. На “Армията” разполагат с много добри футболисти, които не отстъпват на Лудогорец, но в Разград количеството класни състезатели е голямо. Вярвам, че след тази подготовка Саша Илич ще успее да вдигне нивото, защото не може да се разчита само на късмет“, допълни още бившият играч на „червените“ за възможността ЦСКА да остане на първото място в Първа лига.

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ