Александър Тунчев: Акрапович беше безкомпромисен, признавам му го

7 Dni Sport28.01.2023
Арда Кърджали - ЦСКА, Александър Тунчев

Предводителят на Арда Кърджали – Александър Тунчев даде интервю пред колегите от „Гонг“, в което говори за  подготвителния лагер на „сините“, който се провежда в Турция. Тимът от южна България вече изигра една контрола на турска земя и срази елитния Аланияспор с 4:0, а треньорът призна, че е доволен от това, което вижда от своите футболисти.

Също така бившият футболист на ЦСКА говори за селекцията на отбора и смята, че привлечените футболисти са точните хора, които са нужни в състава, след което се върна и към престоя си в Локомотив Пловдив и говори за наученото от него от Бруно Акрапович.

„Благодаря, добре съм, всичко е нормално. Към днешна дата и времето е супер, което е най-важното. Успяваме да провеждаме нормално подготвката си“, започна Тунчев пред нашата медия.

„Да, доволен съм от старанието на играчите. Почти всички тренират с малки изключения, които се връщат след контузия, или които са прекарали някой вирус, но засега нещата вървят добре“, продължи специалистът.

„Наистина казваме, че няма значение резултатът в контролите, тъй като се опитваме да изпробваме нови неща в тези срещи. Едва ли в официален мач даден треньор би си позволи такива работи, но победите носят самочувствие. За нас беше важно да излезем здрави от тази контрола и целта, която бяхме задали преди това, да направим максимално натоварване от самия ден“.

Трансферите през зимата

„Определено съм доволен, да. Успяхме да привлечем набелязаните играчи – Ради Цонев, Тунгара, после Боруков, намерихме и още едно попълнение в лицето на Шано. Надявам се конкуренцията да се засили и да показваме по-добри игри и постоянство в мачовете“, продължи младият спец.

„Шано Бокунда е бил в юношите на Монако с Мбапе. Разказа, че тогава е бил и Митко Бербатов там. Интересен футболист, от това, което видяхме. През последните месеци не е играл редовно, но това, което видяхме треньорите смятаме, че ще е полезен за Арда“.

Целите на отбора през сезона

„Това, което опитвам като цяло на футболистите да предам, е, че ако бъдем постоянни, дори да не си поставяме цел, това постоянство ще ни води нагоре. Ще се стремим във всеки един мач да го гоним това постоянство. През първия полусезон го нямаше, тъй като правехме добри мачове, но имаше и по-слаби“.

Балансът в отбора на Арда

„За момента се работи лесно с тази група, нямам проблеми в това отношение. Откъм дисциплината изпълняват абсолютно всичко“.

За работата с Бруно Акрапович и опитът на Тунчев, който е „взел“ от босненеца

„Всеки един треньор говори за дисциплина, наистина на моменти тогава виждах доста повече от това. Той беше безкомпромисен в това отношение. Много пъти сме си говорили, че в България сме свикнали „като му подадеш ръката, да му отгризат лакътя“. Това нещо ни липсва. В нашия манталитет може да си позволим някой път да си затворим очите, но това, което видях от него, не го интересува кой как се казва, държеше на това.

За амбициите на Тунчев за Купата на България

„Разбира се, че Купата на България е краткият път. Един мач се играе, ако имаш домакинско преимущество и играеш вкъщи, шансовете се увеличават. Имаме сериозен противник срещу нас и играем в Кърджали, но ще опитаме да продължим

Бъдещи трансфери в Арда

„Имаме футболист на проби от пристигането ни в Турция, ще преценяваме, така че към този етап не се очертават нови играчи.

Призив към феновете на отбора

„Нека имат доверие в отбора. Има доста млади момчета, със сигурност ще правят грешки, както и аз като млад треньор ще правя. Призивът ми е да подкрепят отбора и да имат нужното доверие към него“, завърши Александър Тунчев.

Автор: Драган Иванов, Симеон Божинов / „Гонг“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ