ЦСКА изпробва 4-4-2 за половин час

7 Dni Sport28.01.2023
ЦСКА - Астана, Отбор

Саша Илич за първи път от началото на зимната подготовка на ЦСКА остави на терена целия си състав до 60-ата минута и не замени никого на почивката.

Мащабната рокада, традиционна за предсезонните контроли, бе предприета половин час преди края, когато всички полеви футболисти отстъпиха местата си, а единствено вратарят Бусато не бе заменен.

Направи впечатление, че с появата на резервните играчи ЦСКА заигра във формация 4-4-2, каквато нито веднъж досега не бе използвана от сръбския специалист. Тя обаче не доведе до сериозна промяна на поведението на тима. В отбрана застанаха Турицов, Махмутович, Кох и Минков, а изненадващо в средата на терена си партнираха офанзивните футболисти Кареасо и Шопов. По крилата действаха Шагоян и младият Жабов, а на върха на атаката бяха Радослав Живков и новото попълнение Тобиас Хайнц.

Именно новото норвежко попълнение на ЦСКА остави най-добро впечатление с представянето си и през него преминаваха малкото опасни атаки на армейците. Той пропусна последните две контроли, тъй като бе болен, но от няколко дни тренира пълноценно и ще бъде на разположение на Саша Илич за предстоящите мачове с Македония ГП и Шахтьор К.

Автор: „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ