Златомир Загорчич: В България има достатъчно добри играчи

7 Dni Sport28.01.2023
Левски - Славия, Златомир Загорчич

Наставникът на Славия Златомир Загорчич даде интервю от Турция пред колегите от „Спортал“, където „белите“ са на подготвителен лагер. Специалистът изрази надежда, че отборът му ще успее да се класира за евротурнирите. Бившият национал коментира и изказването на техническия директор на Българския футболен съюз Георги Иванов за състава на националния отбор. Роденият в Нови Сад бивш централен защитник заяви, че е съгласен с позицията на Гонзо.

„Искахме физически да се подготвим много добре за началото на новия полусезон. Мисля, че сме достатъчно добре подготвени, сега вече ще се занимаваме много повече с футболните неща. Да, имаме доста млади футболисти, добри футболисти – това е много важно. Всички, които са с нас, показаха, че заслужават да получат шанс. Целта ми е всеки следващ мач – повече спечелени мачове ще ни пратят в евротурнирите, ще е идеално. Локомотив ако иска купата, първо трябва да мине през нас. Няма да им е лесно, и на нас няма да ни е лесно. Ще търсим победа в този мач.

В Славия имам хубави моменти – когато взехме купата, беше най-хубавото. На финала с Левски момчетата се раздадоха не на 100%, а на 1000%. Никога не правя списък с петима изпълнители на дузпи, просто питам кой е готов, кой е максимално концентриран. В този мач всички бяха концентрирани. Пожеланието ми към феновете на Славия е да ги има повече на нашия стадион, да ни подкрепят във всеки мач, а ние им обещаваме хубави резултати и се надяваме следващата година да играем в евротурнирите.

Няма да е лесно на нито един отбор, който се класира в плейофите на първенството. Разбира се, ЦСКА и Лудогорец са най-силните отбори, но през другия полусезон може да е различно. Националният отбор ли? Познавам Младен Кръстаич като футболист, не се познаваме лично. Харесаха ми и двата мача под негово ръководство, които гледах. Щом се приберем в София, ще потегля към Ловеч, за да се видя с Люпко Петрович.

Изказването на Гонзо за националния отбор и българите? Честно казано, и аз съм на мнението на Гонзо. Да, аз играх като натурализиран на Евро 2004, Зоран Янкович и Предраг Пажин също, бяхме тримата на европейско, но съм на това мнение – българският футбол трябва да се развива, по-силните отбори да имат малко повече български футболисти в състава. Сигурен съм, че в България има достатъчно добри български футболисти, които могат да играят във водещите отбори. За мен Гонзо е прав, да“, заяви Загорчич.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ