Арда Кърджали привлече бивш съотборник на Килиан Мбап’е

7 Dni Sport27.01.2023
Ивайло Петков, Шано Бокулда

Сериозен трансферен удар направи ръководството на „Арда“, след като успя да привлече френския футболист Шано Бокулда, пише официалният сайт на тима от Кърджали.

Той отпътува с отбора на лагера в Турция, и след преценка на треньорското ръководство, спортният директор Ивайло Петков и Шано уточниха всички детайли около контракта. Договорът на играча е за 2,5 години. Той играе на поста полузащитник.

Бокулда е роден на 24 май 1996г. във Франция. Юноша е на „Монако“, където се засича със днешната звезда на френския футбол Килиан Мбапе, и играят няколко сезона заедно. В същия момент в първия отбор на „Монако“ играе Димитър Бербатов. След Монако, Шано Бокулда преминава във втория отбор на „Лил“, в португалските „Беленензеш“ и „Мафра“.

Шано вече направи неофициален дебют с фланелката на „Арда“ в Турция в контролата с „Алания“, но получи контузия на ръката и ще бъде прегледан в местната болница.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ