Кристиан Добрев: Време е да Ви кажа защо не му се получи на Симеон Александров в ЦСКА

7 Dni Sport25.01.2023
ЦСКА - Хебър Пазарджик, Симеон Александров

Спортният директор на Септември София – Кристиан Добрев, се съгласи да говори пред камерата на „Гонг“ по време на лагера на столичани в Лара, Турция. Бившият халф на Локомотив София беше много откровен за ситуацията в българския футбол и смята, че Септември може да е пример за развитието на качествени български футболисти.

Публикуваме част от интервюто му, в което той засяга темата за ЦСКА и играчите Сами Александров и Митко Митков.

За входящите трансфери и тези на Симеон Александров и Митко Митков

Ходът на Симеон в ЦСКА беше правилен, защото той беше на 18, когато отиде там. Тогава му беше времето да стори това. Получи се един дисбаланс между неговите очаквания и клуба му. Дори предложихме на ЦСКА да го закупят и оставят при нас да играе при нас. Той започна силно през лятото, след като през първите 7 мача вкара 4 гола. После вкара и на ЦСКА, отмениха го поради някаква засада, която… няма значение, де… Тази инерция щеше да му послужи по-добре. Той стана „жертва“ на тактическата постройка, която избра да ползва треньора на ЦСКА. Той искаше да играе с трима централни защитници и двама класически халфбекове. Крилата ги ингорира и това се случи и системата направи така, а не заради липсата на качества.

Той разбра, че е по-добре да се върне и „стъпи на педалите“. Ако успее да ни помогне на нас, и ние на него, живот и здраве на лято да се върне в ЦСКА, защото той е от тези футболисти, които има качества.

За Митко Митков с какво може да помогне на Септември?

„Надявам се той да ни помогне, както при другите футболисти. Той е на такива години, където при нас не се води от младите. Според мен не може да си намери мястото в последните 2-3 години. С него съм си говорил, той ми казва. „Не знам аз, днес съм в ЦСКА, утре съм в Ловеч, после ме пращат в Берое, пак ме връщат“. Това лакътушене не кара футболистите да са на мястото си, защото той има качества. Имаше той малшанс с контузии. Той ми сподели, че за толкова малко време във футбола има много травми и операции. Дано е здрав занапред, тъй като е доказал, че има качества. При националите играеше много, а тук ще намери времето и спокойствието да развие качествата си. Не му пречи нищо след година, ако някой го хареса, да продължи напред. Това важи за всички футболисти. 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ