Атанас Кабов: Ще кажа истината за Левски и за човека на кормилото Г-н Станимир Стоилов

7 Dni Sport25.01.2023
Левски, Станимир Стоилов

Футболистът на Септември (София) Атанас Кабов се съгласи да сподели за колегите от „Спортал“ впечатленията си от зимния лагер на тима в Турция. В момента отборът е в Лара, където ще проведе и няколко контролни срещи. Юношата на Левски е един от най-опитните в Септември, въпреки че е на 23 години.

Той призна, че се не сърди на „сините“ за начина, по който напусна отбора.

„Настроението в отбора е добро. Вече трети ден сме тук, в Анталия. Напаснахме се спрямо условия и хотела. Надявам се, че лагерът ще премине добре. Условията са много добри. Времето също е с нас. Топличко е, няма вятър и дъждове. Да се надяваме, че така ще продължи до края на лагера“.

„В началото на подготовката получих контузия в глезена, която ме изкара за една седмица. Тепърва навлизам във форма, иначе се чувствам добре физически. Мисля, че направихме добри мачове през есента. Не съм аз човекът, който трябва да дава оценки. Като новак в елита за нас най-важно е да останем в Първа лига. Надявам се през втория полусезон да надградим. Светльо Петров налага своя стил на играта. Той има различни виждания за играта спрямо Славко Матич. Надявам се да изпълним максимално неговите изисквания, защото това ще бъде за доброто на отбора. Надявам се играта ни да се подобри“.

„Малко е странно, че на 23 години съм един от най-опитните футболисти в отбора. Това показва каква е политиката на клуба. Тук се налагат млади таланти от школата предимно, което мисля, че е много добре за българския футбол. Дава се сцена на младите. Те имат спокойствие и доверието на ръководството и от тях зависи дали ще се развият“.

„Не съм обиден на Левски. Не искам да ги коментирам. Пожелавам им успех, да постигнат целите си през втория полусезон и да бъдат здрави. И до ден днешен не знам каква е причината да не се стигне до мой трансфер в Локомотив (Пловдив). Явно така е трябвало да стане. Не гледам назад, гледам напред. Позитивно мисля и се надявам на по-добри дни“.

По този начин Кабов, даде ясно, че няма място за сръдни, приел е тогавашното решение на управата на Левски и ще се бори за своето място под слънцете. Поведение, което може, да се определи, като достойно.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ