Гонзо: Много е важно да се работи правилно с децата

7 Dni Sport24.01.2023
Купата на България, Спонсор, Георги Иванов - Гонзо

„Ние трябва да разберем, че футболист не се става на 20 години, а трябва да започнем да ги изграждаме още от най-ранна детска възраст. Златната възраст за тях е от 12 до 16 години. Тогава те усвояват най-бързо основните компоненти от играта като техника, бързина, повратливост. Много е важно с децата да се работи правилно. Само така можем да очакваме те да станат добри футболисти“.

Това заяви на семинар в Монтана техническият директор на БФС Георги Иванов.

Той и главният методист на БФС Лъчезар Димов се срещнаха днес с представители на детско-юношеските школи и академии от Северозападна България. Домакин на семинара, който се проведе в малката заседателна зала на Младежкия дом, бе председателят на Обл.С на БФС-Монтана Радой Христов.

Неговите колеги от Видин Иво Марков и Враца Милен Бельов също уважиха събитието. Сред официалните гости бе и председателят на ЗС на БФС във Велико Търново Бончо Генчев.

Пред тях бяха представени целите и насоките за работа в детско-юношеския футбол, заложени в стратегическия план на БФС за 4-годишен период. Представителите на клубовете се запознаха и с Национална програма за обучение на футболисти до 14 г., както и въвеждането на новата онлайн академия, разработена от БФС, в помощ на всички клубове и детско-юношески школи в страната. Тя съдържа огромен обем база данни, методики и тренировъчни упражнения в широк диапазон (U6-U15) по холандски модел, а достъпът до нея е базплатен.За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ