„Истина е, водим разговори със семейство Ганчеви за раздялата си с ЦСКА“

7 Dni Sport24.01.2023
ЦСКА, Тренировка, Саша Илич, Густаво Бусато

Представителят на германската фирма SportFive за България Ива Георгиева не отрече пред „Тема Спорт“ информациите, че съвсем скоро се готви раздяла между международния оператор и ЦСКА.

„В момента се водят разговори и все още нямам информация, за да ви отговоря категорично. ЦСКА са тези, които трябва да отговорят на този въпрос. Двете страни имаме доста сериозна отговорност към този проект и е нормално нашите отношения да преминават през постоянен диалог по всички възможни въпроси, свързани с общата ни работа. Разбирате, че това е, което мога да кажа към момента. Ако има нещо официално, най-нормалното нещо е то да бъде обявено първо от ЦСКА“, заяви Георгиева, която присъства на пресконференцията в средата на юни, на която бе обявено партньорството между двете страни относно реконструкцията и бъдещото менажиране на стадион „Българска армия“.

Очаква се обаче още тази седмица от ЦСКА да съобщят за промяна на някои от вече обявените договорености относно съоръжението. Червените са сигурни, че и сами могат да управляват новия си дом и не се нуждаят от фирма, която да прави това вместо тях. Освен това двете страни имат големи разминавания относно типа проектиране и строеж, който се предлага. Той се отличава значително от предварителните планове.

Разчетите сочеха, че изграждането на новото съоръжение в Борисовата градина ще струва между 80 и 90 милиона лева. Беше предвидено, че сумата може да набъбне заради инфлационните процеси в световен план. В крайна сметка обаче парите ще са значително по-малко. ЦСКА вече е осигурил финансирането на новото съоражение, а предстои да стане ясно и дали ще има промяна на името на стадиона. От „Армията“ продължават да се надяват, че стартът на строежа ще започне през първата половина на тази година.

Автор: Мартин Костадинов / „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ