Бирсент Карагарен: Вече подписах с ЦСКА, мога да помогна на отбора да постигне нещо специално

7 Dni Sport24.01.2023
Локомотив Пловдив - ЦСКА, Бирсент Карагерен

Бирсент Карагарен е едно от новите попълнения в състава на ФК ЦСКА 1948. Неговото пристигане при „червените“ не стана никак лесно и близо месец ръководствата на ФК ЦСКА 1948 и Локомотив (Пловдив) преговаряха по сделката. В крайна сметка трансферът се случи, а сега Карагарен има нови амбиции – да помогне на „червените“ да постигнат нещо специално. Ето какво сподели Биската пред камерата на колегите от „Спортал“ от хотела в Турция, в който столичани са отседнали за зимната си подготовка.

„Всичко е много добре. Условията са добри повече от очакваното. Терени, хотел, организация… Никой не може да се оплаче от нищо. Всичко е на много високо ниво. Вече всичко е много по-добре от началото. Тук съм от 15-20 дни с новите ми съотборници. Свикнах с тях и те ме предразполагат да свикна още по-бързо. Чувствам се много добре. Навлизам във форма. Малко е тежко, защото сме в лагерна обстановка. Знаете, че доста се тренира. Мисля, че съм доста добре и се надявам да бъда още по-добре“.

„Имаше разговори около месец – месец и половина. Трансферът не беше лесен. Всичко се уточни, двата клуба се разбраха и аз вече съм в ЦСКА. Не съм притеснен от конкуренцията, тя ме мотивира. Наистина много добри футболисти има тук. Не мога да кажа за нито един, че е слаб или пък, че не е добре подготвен. Всички са много добре технически и са добре подготвени. Който е по-добре подготвен и показва по-добро лице, да играе той“.

„Много се радвам, че имах доста познати футболисти тук. Това ми помогна много. Има и такива, с които съм играл в националния отбор. Те също доста ми помагат – Ради Кирилов, Чочев. Помагат ми да свикна с обстановката и всичко тук. Мисля, че засега се справям добре“.

„Всички, които ме познават, знаят, какво значи Локомотив Пловдив за мен. Няма смисъл да го коментирам. Винаги съм казвал, че Локо Пловдив е много голям отбор и той може без всеки. Докато феновете са зад тях, Локо Пловдив винаги ще бъде голям отбор“.

„Доста съм изненадан от Тодор Янчев. Доста добър и амбициозен треньор. Ще ни трябва малко време, за да свикнем с това, което той изисква. Мисля, че се получават нещата. Дано се справи, всичко да бъде нормално и да печелим колкото се може повече мачове“.

„Да се надявам на трансфер в чужбина – по-скоро не. Просто съм се насочил да помогна максимално на ЦСКА и отборът да се развие още повече. Мисля, че има с какво и мога да помогна на този отбор да спечели нещо специално“.

„Силно се надявам на класиране в Европа. Има много добри отбори. Не само ние се борим за Европа, а три-четири отбора са в битката. Мисля, че ние с тези условия, тези футболисти и тези условия трябва да дадем всичко от нас, за да се класираме за Европа“.

„Мисля, че съм опитен в турнира за Купата, щом съм я печелил два пъти. Надявам се да спечеля и с ЦСКА една купа. Според мен всеки един футболист в България се надява да играе за националния отбор. Това е най-хубавото нещо – да играеш за родината си. Наистина резултатите на старши треньора са много добри и ще работим много, за да попаднем в полезрението му и да ни повика“.

„Чуваме се с Александър Тунчев. Последно се чухме преди 20-30 дни. Той е доста добър треньор и много добър мой приятел. Играл съм с него като футболист, след което ми стана старши треньор. Много добър и амбициозен млад треньор. Мисля, че ще спечели много занапред и му пожелавам успех“.

„Най-близки са ми Чочев и Умарбаев. Не ги отделям, всички играчи са ми близки. Колективът тук е много добър. Малко се изненадах и не го очаквах. Надявам се всички заедно да направим нещо специално с ЦСКА“.

„Имам бас да вкарам между 12 и 13 гола. Няма значение с кого. Ако ги вкарам, ще ги черпя около една седмица“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ