„Джокович играл на един крак срещу Димитров, ами хубаво е тогава, да кажем истината и за Григор“

7 Dni Sport23.01.2023
Григор Димитров,

Преди няколко дни се проведе най-големия мач на Григор Димитров от няколко години насам. Той се изправи срещу Новак Джокович, като се опита, да го победи и да премине към четвърдия кръг на Аустрелиън Оупън. Мач се получи и нашето момче си имаше всички шансове, но в крайна сметка сръбският тенисист демонстрира по-големия си опит и във важните моменти, направи необходимото, за да вземе победта в 3 сета, в отделните част 7:6(7), 6:3, 6:4.

Акцент в мача бе контузията на Новак Джокович в левия му крак. Изписа се много по тази тема, мненията са на двата полюса и бившият №1 в света получава определения от „герой“ до „актьор, който е достоен за Холивуд“. В този ред на мисли, ще публикуваме мнение на Йордан Криечиек, който е фен на тениса и пише няколко реда за въпросния мач.

„Малко съм ядосан. За няколко минути чух и прочетох мнения на десетки индивиди, които толкова снижават уменията и постиженията на Григор Димитров, че не мога да си намеря място. Как можело хасковлията, да загуби от Джокович, който бил играл на един крак. Това било недопустимо, ами ако Джокович бил на 100% нашия по-хубаво щяло, да бъде, ако не бил излизал изобщо, да играя този мач. Аз питам следното: Как може вие българи, да говорите по този начин. Аз не съм чист българин, от смесен брак съм, но явно обичам и зачитам Димитров двойно повече от вас.

Защо не се запитата Григор Димитров, какво го е боляло и как е стискал зъби и какво е дал, за да играе на това много високо ниво, което демонстрира и как не се отказваше до последно. Защо не го поздравите, както заслужава, а пишете злобни и злосторни коментари. Като минат една, две седмици или месец и като Дими вземе, че спечели някоя АТП титла тогава ще сте силни, но един човек се подкрепя, когато е и горе и долу, а не само в първия случай.

Вие защо не се замислите малко – Григор Димитров е действащия тенисист с най-много поредни участия на турнирите от големи шлем. Осъзнавате ли колко голямо постижение е това. Знаете ли каква е цифрата на участията му? Не 10, не 20, а 48 поредни. Няма Джокович, няма Надал, Федерер или Мъри, там сме първи в света и вместо това, да се пише и тиражира, ние избираме, да плюем. Защо? Аз пък няма, да плюя, а ще обичам и подкрепям. Въпрос на личен избор“, пише Г-н Криечиек.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ