Руди Гела е спъвал Левски за „Герена“! Супер новина за стадиона на ЦСКА от министър Лечева

7 Dni Sport22.01.2023
Радостин Василев, Весела Лечева

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева говори по темата за стадионите „Българска армия“ и „Георги Аспарухов“.

Лечева смята, че държавата е останала длъжник на двата футболни клуба.

„Стадионът на Левски от 2021 г. е в плана за действие за държавните концесии, но в последните години не беше направено нищо. Смятам, че беше направена важна стъпка, създаде се с моя заповед комисия заедно с ММС и заедно с Областна управа, която да изготви цялата процедура и подготвителните действия за процедурата за отдаване на концесия. Целта на тази комисия също така е да изготви един правен, технически и финансов анализ. Така че всичко това предстои, ние сме в пълна готовност, работим по този казус, така че това нещо да бъде в най-кратки срокове реализирано, и да бъде дадено началото на тази процедура за отдаване на концесията“, разясни министър Лечева.

„По отношение на ЦСКА сключихме меморандум между „Сердика спортни имоти“ и ПФК ЦСКА, в който разписахме всички най-важни стъпки по отношение на създаването на съвместното дружество. Почти всички най-важни действия са към своя край и сме пред създаването на такова съвместно дружество. В най-кратки срокове ще гледаме то да бъде вписано в търговския регистър“, обясни Лечева.

„Надявам се успешните модели да бъдат приложени най-после и в спортната инфраструктура, така че и двата гранда да получат най-добрата възможнот да реализират своите цели за добри и модерни съоръжения“, заяви за БНТ Лечева.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ