Дарио Кавицел спечели паралелния гигантски слалом за мъже в Банско

7 Dni Sport21.01.2023
Дарио Кавицел,

Швейцарецът Дарио Кавицел спечели първия старт в Банско от Световната купа по сноуборд за мъже. Кавицел триумфира в състезанието по паралелен гигантски слалом, като във финала победи сънародника си Фабиан Обман. Кавицел измина трасето на писта „Томба“ за 1:08.99 минути и бе по-бърз с 0.89 секунди от Обман.

Третото място за италианецът Едуин Корати, който в малкия финал изпревари поляка Оскар Квятковски със 1.13 секунди разлика.

Най-добрият български сноубордист в паралелните дисциплини Радослав Янков не успя да достигне до директните елиминации в топ 16, оставайки на 17-а позиция в квалификацията. Той обаче ще има възможност да се реваншира пред българската публика в неделя, когато в Банско ще се проведе състезание по паралелен слалом.

В класирането за Световната купа по сноуборд в паралелните дисциплини първи е австриецът Андреас Промегер с 326 точки, следван от сънародника си Александър Пайер с 288 и Кавицел с 280. Янков е на 22-ро място с 64 точки.

Само в подреждането в дисциплината паралелен гигантски слалом лидер отново е Промегер с 240 точки, пред Оскар Квятковски със 174 и италианеца Роланд Фишналер със 171 точки.

Снимка: Фейсбук страница на Bansko WorldCup


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ