Новак Джокович: Ще Ви кажа истината, какво се случи днес на корта с Григор Димитров

7 Dni Sport21.01.2023
Новак Джокович, Григор Димитров

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров имаше пред себе си едно от най-големите предизвикателства в тениса, а именно това да се изправи срещу Новак Джокович на Аустрелиън Оупън, където сърбинът има завоювани рекордните 9 трофея. Българинът се представи изключително достойно и в по-голямата част от двубоя успяваше да остане напълно равностоен на именития си опонент, но 21-кратният шампион от Шлема бе по-добрият в решителните минути и след повече от три часа оспорвана битка се поздрави с победа в последователни сетове над родния ни представител.

В интервюто си на корта след двубоя белградчанинът отдаде дължимото на първата ни ракета и го засипа с комплименти, а ето и какви точно бяха думите на деветкратния шампион в Мелбърн след днешния му успех:

„Мисля, че всяка точка, всеки гейм имаше огромно значение. Повратният момент за мен дойде още в самото начало, тъй като да направя ранен пробив, беше изключително важно за мен. Определено не знаех как ще се чувствам физически, състоянието ми беше на приливи и отливи.

Григор е човек, когото аз изключително много уважавам и на когото силно се възхищавам, един от най-добрите ми приятели в Тура от дълго време. Той е един от най-талантливите тенисисти, които сме виждали в професионалния тенис. В третия сет смятах, че двата пробива ще бъдат напълно достатъчни, но в един момент той отново започна да играе на изключително високо ниво и продължи така до последната точка. Това беше невероятна битка“, коментира Ноле.

Автор: „Тенис.бг“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ