Григор Димитров се бори, но Новак Джокович се оказа твърде силен

7 Dni Sport21.01.2023
Григор Димитров,

Новак Джокович победи в три сета Григор Димитров – 7:6 (9:7), 6:3, 6:4 в мач от третия кръг на Откритото първенство на Австралия. Сърбинът се класира на осминафиналната фаза, където го очаква представителя на домакините Алекс де Минор. Първата ни ракета опита да се противопостави, но сякаш първият сет, в който имаше три сетбола, които не успя да реализира, се оказа решаващ. Григор напуска турнира, като стигна до трети кръг, което е подобрение спрямо предишната година (втори кръг).

ПЪРВИ СЕТ – 6:7 (7:9)

Григор сервира в първия гейм, но Новак Джокович направи добър ретур, взе предимство и спечели първата точка – 0:15. В следващото разиграване българинът бе стабилен от основната линия, а Джокович допусна грешка от бекхенд – 15:15. Сърбинът отново демонстрира чудесния си ретур на втори сервис на Димитров, като Гришо не успя да реагира навреме – 15:30. Последва ново дълго разиграване, в което Джокович имаше инициативата и успя да го накара да допусне грешка – 15:40. Нова грешка последва от Григор Димитров, изпращайки топката в аут и Джокович реализира пробив при първата си възможност.

Вторият гейм започна с грешка от форхенд на Ноле, който запрати топката в мрежата – 0:15. Сърбинът реагира веднага, след като вкара първи сервис, атакува рязко и не остави шансове на Димитров – 15:15. При следващото разиграване Гришо опита да използва няколко пъти сечен бекхенд, но Джокович реагираше добре, а българинът накрая допусна грешка от форхенд – 30:15. При втори сервис на сърбина, Григор не успя да направи добър ретур от форхенд и топката спря в мрежата – 40:15. Димитров успя страхотно да завърши с бехкенд уинър при следващата точка – 40:30. Джокович отново бе принуден да играе на втори сервис и опита да завърши от форхенд от добра позиция, но ударът му излезна в аут – 40:40. Сърбинът внимаваше и успя да спечели бързо следващата си точка – 40:A. Последва атака на Джокович към мрежата и той успя да затвърди пробива си.

Гришо започна втория си сервис гейм с нова непредизвикана грешка от бекхенд – 0:15. Последва ново дълго разиграване, в което Григор даде инициативата на Джокович, но сърбинът допусна непредвизикана грешка от форхенд – 15:15. Страхотен сервис на българина и спечели бързо точката – 30:15. Ноле опита да е агресивен, но отново допусна непредизвикана грешка от форхенд по правата – 40:15. Джокович продължи да бъде атакуващ и си спечели добра позиция, от която завърши с форхенд – 40:30. Последва чудесен втори сервис от Гришо и спечели гейма.

Джокович започна с чудесен сервис, натискайки съперника си, но Григор направи феноменален уинър от форхенд – 0:15. Нов феноменален начален удар на Ноле и успя бърза да изравни – 15:15. Сърбинът продължи да бъде атакуващ и успя да накара Григор да сбърка от бекхенд – 15:30. Димитров отново опита да смени темпото със сечен бекхенд, но той излезе в аут – 15:40. Чудесен първи сервис на Джокович, който Григор не успя да върне и геймът приключи.

Сервис геймът за Димитров не започна добре, като той направи двойна грешка – 0:15. Българинът бе агресивен и завърши чудесно от смач – 15:15. Нов чудесен сервис от Григор – 30:15. Джокович направи феновенален ретур, но Димитров бе страхотен на мрежата и завърши елегантно – 40:15. Последва невероятно разиграване, при което и двамата тенисисти бяха на мрежата, но ударът на Григор излезе малко в аут – 40:30. Това сякаш го разконцентрира и българинът допусна след това нова грешка – 40:40. Димитров направи чудесна комбинация с хубав сервис и остър форхенд, като това му спечели точката – A:40. Гришо отново демонтрира добър начален удар и след топка в аут от Джокович спечели подаването си.

Джокович накара Григор да допусне грешка – 15:0. Чудесен сервис за сърбина – 30:0. Джокович отново вкара страхотен начален удар, който Григор много коварно върна, но Ноле завърши с форхенд по красив начин. Сърбинът бе категоричен и в следващото разиграване, правейки нов форхенд уинър.

Григор започна агресивно сервис гейма си, но допусна грешка от форхенд – 0:15. Последва дълго разиграване и българинът накара Джокович да допусне грешка от дъното на корта – 15:15. Страхотен сервис на Григор, който се превърна в ас – 30:15. Сърбинът взе предимство в следващата размяна на удари и Димитров допусна грешка от бехкенд  – 30:30. Нов ас на Гришо – 40:30. Българинът продължи да бъде агресивен, като Джокович все повече отстъпваше назад, а накрая Григор завърши с форхенд уинър, слагайки край на гейма.

Димитров отново бе агресивен и предизвика грешка на Джокович след дълбок форхенд – 0:15. Гришо допусна от добра позиция непредизвикана грешка и топката излезе в аут – 15:15. Чудесен сервис от сърбина му позволи да завърши от форхенд – 30:15. Сервис в тялото и Григор не успя да реагира – 40:15. Още един перфектен начален удар и Джокович бързо спечели гейма.

Григор сервираше за оставане в първия сет, но допусна непредизвикана грешка – 0:15. Димитров опита атака към мрежата, но бе разминат с прекрасен форхенд уинър от Джокович – 0:30. Чудесен начален удар от Гришо – 15:30. На втори сервис Димитров бе отново агресивен и направи форхенд по диагонала – 30:30. Григор отново игра на втори сервис, като бе по-пасивен и накрая допусна грешка – 30:40. Димитров запази самообладание и направи уинър по правата – 40:40. Нов ас на Гришо – A:40. Българинът отново допусна грешка от сечен бекхенд – 40:40. Григор бе пак агресивен, изкара Джокович от равновесие, но не успя да завърши по диагонала и топката излезе в аут – 40:А. Българинът рискува от втори сервис, което изненада Джокович – 40:40. За съжаление, при следващото разиграване Гришо допусна нова грешка от форхенд по обратния диагонал – 40:А. Ново чудесен ас от Димитров – 40:40. Последва нова дълга размяна на удари, завършила с уинър по диагонола от българина – А:40. Гришо завърши гейма с още един ас.

Джокович започна сервис гейма си с грешка от форхенд – 0:15. Григор пак бе агресивен и феноменално завърши с форхенд по диагонала – 0:30. Чудесен начален удар от Джокович – 15:30. Димитров бе в добра позиция, но допусна непредизвикана грешка от бекхенд – 30:30. Гришо смени рязко темпото и накара сърбина да сбърка с удар в мрежата – 30:40. Последва предупреждение за Джокович за бавене на времето. Ноле не се справи при следващото разиграване и изкара топката, допускайки да бъде пробит.

Джокович не успя да вземе инициативата и Григор спечели първата точка – 15:0. Чудесен сервис за българина – 30:0. Нов ас на Димитров – 40:0. Хубава комбинация сервис с форхенд уинър от Димитров, който затвърди пробива си.

Сърбинът опита да играе сервис мрежа, но бе разминат по прекрасен начин от Григор – 0:15. Последва нова непредизвикана грешка от форхенд на Ноле – 0:30. За съжаление, Гришо стоеше добре в следващото разиграване, но допусна грешка от форхенд – 15:30. Страхотен сервис на Джокович, който се превърна в ас – 30:30. Сърбинът допусна още една непредизвикана грешка от форхенд и това е сетбол за Григор Димитров – 30:40. Ноле отговори отново с ас – 40:40. Гришо накара Джокович да допусне нова грешка от форхенд – 40:А. Сервис в тялото на българина, който не успя да реагира – 40:40. Джокович пласира дълбок бекхенд на линията, което изненада Григор, който малко след това прати топката в мрежата – А:40. Пореден ас за сърбина, който спечели гейма и следва тайбрек.

Григор започна тайбрека с добър сервис по диагонала, а Джокович пропусна с малко – 1:0. Григор допусна непредизвикана грешка – 1:1. Чудесен сервис от сърбина – 1:2. Гришо с нова грешка от дъното на корта от бекхенд – 1:3. Джокович продължи да е агресивен, а българинът отново не бе уверен – 1:4. Димитров направи чудесен ретур, а след това реализира форхенд уинър по обратния диагонал – 2:4. Григор пак направи непредизвикана грешка от сечен бехкенд – 2:5. Българинът добре миксира разиграването, пускайки първоначално бавен удар, но след това направи форхенд уинър по правата – 3:5. Димитров бе агресивен и завърши своята атака с хубав смач – 4:5. Сърбинът допусна непредизвикана грешка от форхенд – 5:5. Нов ас на Джокович – 5:6. Хубава комбинация от Григор с кик сервис по диагонала, който бе последван от уинър по правата – 6:6. Същата комбинация направи българина – 7:6. Джокович отново реагира с добър сервис и завършек по диагонала – 7:7. Последва хубаво и драматично дълго разиграване, в което Григор стоеше добре, но накрая допусна грешка – 7:8.

ВТОРИ СЕТ – 3:6

Джокович сервираше, а Григор започна с грешка – 15:0. Последва добра реакция на българина, който завърши чудесно – 15:15. Джокович излезе след това на мрежата, Григор върна 3 пъти смач на сърбина, но накрая Ноле завърши – 30:15. Много добър сервис от Новак – 40:15. Григор успя да спечели следващата точка, предизвиквайки грешка на съперника – 40:30. Феномален ас на Джокович от втори сервис, който спечели подаването си.

Гришо започна убедително, като завърши на мрежата от форхенд – 15:0. Григор опита къса топка, но тя не бе точна и излезе в аут – 15:15. Последва много дълго разиграване, което след размяна на удари от дъното на корта, бе завършено от Гришо с невероятна къса топка – 30:15. Ас на българина – 40:15. Джокович опита да бъде агресивен, но форхенда му излезе в аут и геймът приключи.

Джокович започна с добър сервис и уинър по диагонала – 15:0. Грешка на Гришо от форхенд – 30:0. Димитров направи добър ретур, след което завърши елегантно с бекхенд по диагонала – 30:15. Добър сервис на Ноле – 40:15. Още един чудесен начален удар от Джокович, който безпроблемно спечели подаването си.

Григор започна с грешка от бекхенд, след като не успя да уцели добре топката – 0:15. Гришо опита атака към мрежата и бе близо да завърши, но Джокович направи добър прехвърлящ удар, а българинът изкара топката в аут – 0:30. Димитров отговори веднага с ас – 15:30. Чудесен втори сервис на Григор, който излизи на мрежата и завърши убедително – 30:30. Нов добър начален удар на Гришо – 40:30. Двойна грешка на българина – 40:40. Гришо вкара първи сервис и бе агресивен, като Джокович изпрати топката в аут – А:40. Димитров имаше предимство, но не го използва, а Ноле взе взе инициативата и принуди Григор да сбърка – 40:40. Сърбинът напради добър ретур на втори сервис, а Гришо не успя да се нагласи и изпрати топката в мрежата – 40:А. Отново добър сервис на българина – 40:40. Още един великолепен начален удар – А:40. Димитров допусна непредизвикана грешка от форхенд – 40:40. Последва дълго разиграване, при което Джокович принуди Гришо да допусне грешка от форхенд от дъното на корта – 40:А. Григор спаси страхотно точката за пробив, като бе агресивен и завърши на мрежата с драйв воле – 40:40. Добър сервис на Димитров, но след това от средата на корта пропусна да завърши от бекхенд – 40:А. Гришо игра на втори сервис, но запази спокойствие и изчака грешка на Джокович, който изкара форхенда си в аут – 40:40. Последва феноменално разиграване, при което Джокович опита да прехвърли Григор, но българинът направи изумително драйв воле от въздуха, за да спечели точката – А:40. Гришо направи ас и спечели подаването си.

Ноле започна с двойна грешка – 0:15. Сърбинът отигра трудна топка до мрежата, Григор достигна до нея, но опитът му завърши в мрежата – 15:15. Гришо направи няколко хубави сечени бекхенда, а Джокович не успя да отиграе последния, изпращайки топката в аут – 15:30. Сърбинът игра сервис мрежа, Григор опита минаващ удар, който не бе успешен – 30:30. Хубав сервис на Ноле, който после завърши с уинър от форхенд по диагонала – 40:30. Гришо влезна в разиграване, но допусна грешка и сърбинът спечели гейма.

Григор вкара чудесен сервис, но допусна непредизвикана грешка от форхенд – 0:15. Последва удар във филето на мрежата отново от форхенд, но падна в полето на Джокович, който нямаше как да реагира, а българинът се извини. Сърбинът избърза в следващото разиграване, като изкара топката в аут от удобна позиция – 30:15. Ноле влезе в разиграване, а ретурът му затрудни Гришо, който изпрати топката в мрежата – 30:30. Димитров допусна нова грешка, този път от бекхенд – 30:40. Последва дълго разиграване, при което Григор не бе убедителен и завърши с топка в мрежата, а Джокович проби.

Ноле започна с добър сервис – 15:0. Още един чудесен начален удар – 30:0. Джокович игра на втори сервис, но Гришо избърза и ретурът му срещна мрежата – 40:0. Димитров направи великолепен уинър директно от ретур с бекхенд по диагонала – 40:15. Сърбинът отново вкара хубав първи сервис, а после завърши от форхенд по правата, за да спечели подаването си и да затвърди пробива.

Джокович атакува втория сервис на Димитров, българинът обаче бе подготвен и размина Ноле на мрежата с елегантен завършек от бекхенд – 15:0. Сърбинът бе агресивен и принуди Гришо да изкара сечения си бехкенд в аут – 15:15. Григор реагира добре и направи ас – 30:15. Още един ас – 40:15. Димитров отново вкара добър първи сервис и с втория си удар на мрежата спечели точката,и подаването си.

Сърбинът започна агресивно и успя да спечели първото разиграване – 15:0. Последваха няколко удара от бекхенд от двамата, но Джокович завърши от дъното на корта с уинър по правата по феноменален начин – 30:0. Още един добър начален удар от Ноле – 40:0. Ноле си помогна със сервиса, за да спечели и последната точка за сета гейма и сета.

ТРЕТИ СЕТ – 4:5

Григор започна с добър сервис, който бе върнат в мрежата от Джокович – 15:0. Двойна грешка на Димитров – 15:15. Последва още един хубав начален удар, който донесе лесна точка на българина – 30:15. Григор игра на втори сервис и допусна грешка от бехкенд от дъното на корта – 30:30. Ноле направи феноменален ретур, последван от добър диагонал от бекхенд, след който Гришо изпрати топката в аут – 30:40. Димитров спаси точката за пробив с хубав сервис, а после и с уинър по диагонала – 40:40. Григор вкара добър начален удар, ретурът на Джокович бе добър, но падайки българинът завърши с бехкенд и получи аплодисменти от Новак – А:40. В следващото разиграване Гришо имаше инициативата, но бе хванат в крачка и не успя да отиграе – 40:40. Последва страхотна размяна на удари, а Григор опита къса топка, която бе достигната от Ноле, който обаче я изпрати в аут – А:40. Българинът опита да завърши от бекхенд от добра позиция, но топката спря в мрежата – 40:40. Димитров игра на втори сервис и с втория си удар допусна нова грешка от форхенд – 40:А. Джокович отново влезе в разиграване, а Григор прибърза и изпрати топката в аут, допускайки ранен пробив.

Ноле сервира добре, а сякаш настроението при българина спадна, като той отигра в мрежата. Джокович допусна грешка от форхенд при втори сервис – 15:15. Страхотен сервис на сърбина, който излезе на мрежата, но Гришо реагира прекрасно и направи чудесен минаващ удар – 15:30. Новак отговори с ас – 30:30. Последва ново разиграване на втори сервис, а Джокович допусна непредизвикана грешка от бекхенд – 30:40. Ноле бе агресивен при точката за пробив и пласира добър удар, а Григор не успя да реагира добре – 40:40. Българинът отново влезе добре в разиграването и взе инициативата, като накрая завърши чудесно по правата – 40:А. Димитров изпусна нова точка за провиб на втори сервис на сърбина, като изпрати топката в аут от ретур – 40:40. Двамата размениха няколко феноменални удара, но накрая Джокович завърши с форхенд по правата от много трудна позиция – А:40. Гришо направи чудесен ретур, на който Ноле нямаше отговор – 40:40. Сърбинът отговори с ас – А:40. Джокович вкара отново първи сервис, а ретурът на българина отново срещна филето и падна в полето на противника, като Гришо се извини за късмета си – 40:40. Последва ново страхотно разиграване, при което Димитров можеше да завърши от добра позиция, но ударът му излезе в аут, като пропусна чудесна възможност – А:40. Джокович бе агресивен, като съумя да накара Гришо да допусне грешка и по този начин да затвърди пробива си.

Григор започна с феноменален уинър от бекхенд по диагонала – 15:0. Джокович влезе в разиграване, но Гришо закъсня за топката и бекхендът му се озова в мрежата – 15:15. Димитров вкара отново чудесен сервис, водеше в разиграването, но допусна нова грешка от бекхенд – 15:30. Българинът реагира с ас – 30:30. Джокович пласира дълбок ретур, което хвана неподготвен Гришо, който сбърка от форхенд и изкара топката в аут – 30:40. Сърбинът отново бе убедителен, а сякаш Григор загуби инициативата и отново допусна грешка, което допринесе за втори пробив.

Джокович започна с ас – 15:0. Григор бе агресивен на втория сервис на сърбина и успя да го принуди да сбърка – 15:15. Джокович пак не можеше да разчита на началния си удар и се стигна до нова грешка – 15:30. Отново Гришо бе агресивен на втория сервис на сърбина и успя да направи форхенд уинър по правата – 15:40. Ноле рискува с втория си сервис, което изненада Григор, който не успя да реагира навреме – 30:40. Отново се игра на втори сервис, а Гришо пак бе агресивен и реализира уинър, за да спечели гейма и да върне единия пробив.

Българинът започна с двойна грешка – 0:15. Последва серия от чудесни бекхенди на Григор, които Джокович върна, а накрая Гришо сбърка смач от дъното на корта – 0:30. Димитров игра сервис мрежа, но Джокович изстреля топката в тялото му и българинът сбърка – 0:40. Ноле отново пласира дълбок форхенд, а Григор не успя да реагира и бекхендът му срещна мрежата, което доведе до нов пробив на сърбина.

В паузата отново физиотерапевт помагаше на Джокович. Сърбинът загуби първата точка след агресивен ретур на втори сервис на Димитров – 0:15. Григор направи направи красив уинър от бекхенд – 0:30. Джокович вкара първи сервис, а ретурът на българина излезе в аут – 15:30. Ноле реализира ас – 30:30. Димитров отново бе агресивен на първия сервис на Джокович, но накрая допусна грешка, при което сърбинът мощно изрева – 40:30. Двамата направиха феноменално разиграване, в което пласира няколко топки на линията и спасиха наглед невъзможни такива, но накрая Григор направи чудесен уинър по правата – 40:40. Много добър сервис на Ноле, който бе последван от бехкенд, който му спечели точката – А:40. Гришо влезе в разиграване, а накрая сърбинът допусна неочаквана грешка от форхенд от дъното на корта – 40:40. Последва ново дълго разиграване, при което двамата смениха темпото няколко пъти, а Григор разчиташе главно на сечения си бекхенд, а когато Джокович опита да изостри от форхенд сбърка в мрежата – 40:А. Сърбинът допусна двойна грешка и бе пробит.

Джокович започна с грешка при втори сервис на Григор – 15:0. Последва ас на българина – 30:0. Още един ас за Гришо – 40:0. Геймът завърши с трети пореден ас.

Джокович започна агресивно и завърши с форхенд по правата, който Гришо не успя да върне – 15:0. Григор бе агресивен и игра чудесно, като премина в атака към мрежата, но сбърка неочаквано – 30:0. Гришо продължи да бъде атакуващ на първи сервис на противника и успя да принуди Джокович да сбърка от форхенд – 30:15. Сърбинът вкара чудесен начален удар, а ретурът на българина излезе в аут – 40:15. Джокович рискува на втори сервис и направи ас по правата, за да спечели подаването си.

Сърбинът не успя да вкара ретура си на втори сервис на Григор – 15:0. Димитров бе агресивен след началния си удар, направи добър форхенд и завърши с чудесен смач на мрежата – 30:0. Джокович рискува от форхенд бързо в разиграването, но той излезе в аут – 40:0. Ноле направи чудесен уинър по правата от бекхенд след втори сервис на Григор. Гришо отговори с феноменален уинър по късия диагонал и взе подаването си.

Джокович вкара добър начален удар, а ретурът на Димитров излезе в аут – 15:0. Следващото разиграване бе на втори сервис, а Ноле рискува с форхенд, но не бе точен – 15:15. Последва чудесен начален удар – 30:15. Последва феноменално разиграване, при което двамата си размениха изумителни удари, а накрая Джокович излезе на мрежата, Григор отгатна накъде трябва да тръгне, но изкара топката в аут. Двамата вдигнаха едновременно ръце към публиката да ги аплодира – 40:15. Последва нова точка за Джокович и победа в три сета.

Автор: „Гонг“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ