Матс Виландер: Истина е Григор Димитров има от какво да се притеснява, Джокович ще го направи

7 Dni Sport20.01.2023
Матс Виландер,

През вчерашния ден Новак Джокович притесни сериозно своите привърженици, тъй като му се наложи да вземе медицински таймаут извън корта и впоследствие не приличаше на себе си за един период от околко половин час, което му коства загубата на втория сет срещу квалификанта Енцо Куако.

21-кратният шампион от Шлема обаче преодоля болката и успешно намери място в третия кръг на Аустрелиън Оупън, където го очаква мач с Григор Димитров, само че сърбинът даде известни индикации как не е съвсем сигурно дали ще продължи участието си в Мелбърн. Все пак за момента плановете на бившия номер едно не включват оттегляне от състезанието, а легендарният Матс Виландер изглежда също не вярва да се разделим преждевременно с изявите на главния фаворит за купата от Откритото първенство на Австралия:

„Това е много обезпокоително, защото никога не съм го чувал да говори по този начин за тялото си. Надал например е много открит за своите травми и получава непрекъснато въпроси от подобен характер. Новак обаче рядко се сблъсква с травми и обикновено не говори публично за тях. Добрите новини за Джокович са свързани с това, че той може да прави абсолютно всичко с тенис топката и ако контузията е лека, то Новак просто ще премине към по-остро изпълнение на начален удар, както и отиграването на плоски форхенди. Истината е, че дори „б“ играта на Ноле е трудно достижима за почти всички играчи в турнира и шансовете винаги са налице за него, след като вече е излязъл на корта. Вярвам, че този човек би се състезавал дори на един крак, за да спечели титлата“ – завършва изказването на шведа.

Автор: „Спортскийда“

Следващият съперник на Новак Джокович е именно Григор Димитров, двубоя им е насрочен за утре /събота/ не преди 10:00 часа българско време и ще определи, кой от двамата супер играчи ще продължи към следващия кръг на надпреварата. Към момента Джокович е спечелил 9 от 10-те си мача срещу нашето момче. Единствената победа на Димитров е на клей корт на Мастърс турнира в Мадрид, Испания.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ