Пламен Гълъбов: Чувствам се страхотно в Израел, искам ЦСКА да стане шампион

7 Dni Sport19.01.2023
Пламен Гълъбов,

Българският национал Пламен Гълъбов говори специално пред „Дспорт“, след като неговият тим Макаби Нетаня стана шампион на Купата на Лигата на Израел. Той сподели впечатленията си след триумфа, както и разкри, че стиска палци ЦСКА да стане шампион в efbet Лига. 27-годишният бранител е оптимист и за квалификациите на националния отбор за Европейското първенство.

„Всеки трофей е важен, независимо дали за шампионат или за Купата на Израел. Този турнир, който спечелихме – „Тото Къп“ е третият по сила в Израел. Федерацията го прави, за да се дава шанс на по-младите. Наградният фонд също е сериозен – 1,5 млн. шекела, което възлиза на около 500-600 хиляди евро. Това е една страхотна награда за по-слабите отбори. Ние сме много щастливи, тъй като нашият клуб не ме печелил купа от 18 години насам“, започна Гълъбов.

„Чувствам се страхотно в Израел, а най-важното е, че жена ми също е добре, което за мен е най-важното. Времето е страхотно тук, а първенството си върви, защото няма новогодишна почивка през декември и януари. Свикнах вече и нямам никакви проблеми. Дори наваксвам с езика“, каза футболистът на Макаби Нетаня.

„2022 година беше най-хубавата ми година, защото на първо място станах баща. Откъм футболна гледна точка също съм много щастлив, защото получих възможността да играя зад граница и да попадна в една страхотна държава като Израел. Надявам се тази 2023-а година да завърши подобаващо, както започна – с трофей. Надявам се отборът да достигне до евротурнирите през следващия сезон. Тренираме усърдно и се надявам наистина да постигнем целите си“, заяви още той.

„Изключително съм щастлив за ЦСКА. Целият труд, който полагат, се вижда и се надявам хората да го оценят. Стискам палци тази година да бъде една от най-добрите за ЦСКА и да стане шампион. Има разлика между израелския и българския футбол, той като тук е доста по-динамично, а и повече отбори се борят за първите две места, тъй като в България са само Лудогорец и ЦСКА. Отбор от среден ранг може да постигне някакъв успех. Тук в Израел нивото на футбола е една идея по-високо, а откъм терени и инфраструктура няма база за сравнение. Надявам се българският футбол да вземе пример от Израел“, каза бившият футболист на ЦСКА.

„Оптимист съм за българския национален отбор. Нашият народ по принцип сме големи песимисти. Надявам се да постигнем целите, които сме си поставили в националния отбор, искам да радваме българите. Аз съм сигурен, че треньорският щаб ще ни подготви добре за квалификациите. Ще гледаме мач за мач. Важното е да се раздадем и да дадем всичко от себе си. Много неща промени Младен Кръстаич, след като залага на много млади играчи, а това е правилният подход“, завърши Пламен Гълъбов.

Автор: Ралица Караджова / „Дспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ