„Ще Ви кажа тайната съставка, която приема Григор Димитров и защо може да спечели Аустрелиън Оупън 2022“

7 Dni Sport19.01.2023

От Фейсбук профила на Георги Добрилов:

„Най-добрият български тенисист започва година в добра форма, което между другото е традиция за нешето момче, защото като погледнем назад във времето не рядко Григор Димитров е започвал безупречно своите кампании и винаги това е плод на много, много тежка и здрава работа през зимната пауза в световния АТП Тур. Точно тази съставка и сега е приел Дими и то в огромни количества. Труд, труд и още много труд, това се е случило в екипа на Григор Димитров през зимата.

Двете му победи, с които той стартира на Аустрелиън Оупън с по 3:0 сета първо на Аслан Караев от Русия и след това на Ласло Джере от Сърбия доказват тези мои думи. Особено днешната победа бе впечатляваща. Искам само, да Ви изтъкна, че Григор Димитров взе сет за 20 минути в турнир от големия шлем и то не срещу някакъв квалификант, а срещу №68 в света.

Преди този турнир Григор победи Борна Чорич, Давид Гофен и Ник Кириос, които също са играчи от най-високо ниво. До тези победи има само една единствена загуба и тя е от Стефанос Циципас в три сета, мач в който нашето момче също си имаше шансовете. Сега обаче ми изглежда още по готов за голям пробив и, ако ще печели турнира или ще прави фурор, като през 2017-та година, когато достигна до полуфинал срещу Надал, то следващия му мач ще бъде е епичен. Там срещу момчето ни ще е не кой друг, а Джокера срещу, който твърда, че ако видим „прайм“ версията на Димитров имаме шансове. Вярвам и мечтая за победа срещу този съперник именно на тази сцена – Аустрелътн Оупън.

Казвам силни думи знам, но това е моя стил и съм оптимист. Винаги ще подкрепям Григор Димитров, дерзай и ни радвай, ти си един от малкото български спортисти на най-високо ниво към този момент, затова те ценя още повече.“ 

Снимка: „Туитър на Аустрелиън Оупън“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ