Херо: Чужденците, които пристигат в Спартак, не са в добро кондиционно състояние

7 Dni Sport18.01.2023
Спартак Варна, Димитър Димитров - Херо,

Изказване на треньора на Спартак Варна – Димитър Димитров-Херо заяви, че представянето на отбора в днешната контрола срещу втородивизионния Добруджа от далеч желаното, въпреки победата с 4:1.

„Не съм много убеден, че има движение напред поради простата причина, че има хора, които са с нарушена подготовка. Особено чужденците, които пристигат, не са в добро кондиционно състояние. Първо трябва да са в нужните килограми и затова се получи дисбаланс в играта на нашия състав, но като цяло, въпреки умората, защото ние тренираме всеки ден двуразово, откъм желание и мотивация – нямам претенции.

Но в тактически и конструктивен план има още какво да се желае. Смених системата в мача, защото нямахме външни хора. С излизането на Лерой Микелс, знаете, че запазихме Родни Антуи, който имаше леки проблеми. С напускането и на Здравко Димитров ние останахме с липса в тази позиция, но надявам се до началото на първенството да пристигнат хора, за да можем да бъдем много по-балансиран състав, който да играе в един и същи стил, в една и съща схема, за да могат да се изчистят функциите на отделните футболисти. Виктор Митев напусна в следствие на удар, не мисля, че е толкова опасно“, коментира Димитров.

Спартак (Варна) заминава утре за подготвителен лагер в Турция.

„В Турция трябва да дойде вече Иван Йорданов от Лудогорец, чакаме още един футболист, но не искам да коментирам предварително имена, защото може и нещо да се случи. Ако изникне в последния момент нещо, което да задоволи нашите изисквания – разбира се няма да се откажем, защото групата все още не е пълна. Ляв краен защитник ще търсим, защото на тази позиция имаме само Виктор Митев, така че трябва да имаме някакъв заместник.

В момента като нападатели имаме Жоао Марио, Денис Баланюк и Андриан Димитров, така че трима души са ни достатъчни. Плюс това очакваме и Мозиньо, който има подписан договор. Той е най-подготвеният футболист, за него не се притеснявам, че ще дойде в лошо състояние, защото в момента играе. При него са визови проблемите.

Той е дясно крило, но е малко по-прибран към централната ос. Много директен футболист, с много добра техника. Смятам, че той ще усили много нашата мощ в атака. Лерой Микелс когато влезе в нужните килограми, защото сега играе с плюс няколко отгоре, смятам, че той е доста класен футболист и ще покаже своето ниво“, каза още Димитров.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ