Ради Кирилов за разликата между Любо Пенев и Тодор Янчев и целите пред ФК ЦСКА 1948

7 Dni Sport18.01.2023
ФК ЦСКА 1948 - Спартак Варна, Радослав Кирилов

През есента на ФК ЦСКА 1948 привлече Ради Кирилов от Славия и това бе един от важните ходове на „червените“ на трансферния пазар. Националът бързо си спечели титулярно място в новия си отбор, а след това се отчете с много красив гол за равенството 1:1 с Лудогорец в Разград.

В интервю за колегите от „Гонг“ от лагера на тима в турския курорт Белек той говори за целите на ЦСКА 1948 през пролетта, разликата между Любо Пенев и Тодор Янчев и шансовете на националния отбор в евроквалификациите.

„Условията за подготовка тук са перфектни. Тренираме добре, изиграхме вече една контрола, в която показахме и добри, и лоши неща. Чака ни обаче още много работа, за да се подготвим добре.

Направихме добър полусезон, а сега конкуренцията в тима се вдигна с новите попълнения. Това е радващо, но трябва да задържим нивото си от есента, а и да го вдигнем, защото другите отбори също напредват.

Любо Пенев и Тодор Янчев имат свои философии за футбола, затова и методите и тренировките при двамата са различни. В детайли обаче е трудно да кажа. Ние сме длъжни да се адаптираме и всеки от нас се старае да го прави. Винаги съм казвал, че конкуренцията е важна и полезна, защото ни кара да даваме най-доброто от себе си.

Оптимист съм за предстоящите евроквалификации с националния отбор. Ще се борим докрай, защото имаме шансове за класиране.

Честно казано, не мисля за чужбина, защото подписах тригодишен договор с ЦСКА 1948. Чувствам се щастлив, отборът има амбиции и на този етап се концентрирам върху представянето си в отбора. Ако дойде някаква много добра оферта, тогава ще говорим с ръководството.

Играх доста време в Италия, но нямам любим отбор там. Симпатизирам на Барселона.

Ще бъдем доволни, ако се класираме за евротурнирите. Това е и целта пред отбора и ние работим, за да си свършим работата“, заяви Кирилов.

Интервю: Драган Иванов, Симеон Божинов / „Гонг“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ