Черно море постигна престижна победа над първия в Румъния

7 Dni Sport14.01.2023
Спартак Варна - Черно море,

Черно море записа победа в първата си контрола от зимната подготовка.

„Моряците“, водени от Илиан Илиев, надиграха лидера в румънското първенство Фарул (Констанца) с 1:0 на базата на тима в Олидиу. Единствения гол в мача реализира Исмаил Иса.

В шестата минута домакините създадоха първата опасност в мача, но топката срещна гредата. В 10-ата минута вратарят на Фарул сгреши и подари топката на Беншаа, който стреля от близо но стражът се реваншира и спаси. Малко след това Исмаил Иса получи топката в пенала и бе съборен от бранител, но въпреки претенциите на целия отбор на Черно море, съдията не отсъди дузпа.

Двубоят продължи, като в 38-ата минута Черно море поведе в резултата. След страхотна атака отляво, Александър Василев намери Николай Златев, той елегантно с пета продължи към бека на варненци, който центрира по земя в наказателното поле, където Исмаил Иса вкара за 1:0. В 56-ата минута Черно море пропусна да вкара втори гол. Цветомир Панов отне топката в половината на Фарул и намери Мазир Сула в наказателното поле, който фронтално срещу вратата стреля покрай страничната греда.

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ