Тим Хенман: Да новината за Григор Димитров е истина, абсолютно сигурен съм

7 Dni Sport13.01.2023
Григор Димитров, Пресконференция

Тим Хенман е едно от големите имена в тенис в близкото минало. Англичанинът достигна до №4 в света, игра 6 полуфинала в Големия шлем и спечели 15 АТП титли. В днешни дни той продължава да бъде активно въвлечен в тениса – като експерт коментатор за Евроспорт и като час от организационния комитет на Уимбълдън, като в същото време на първо място винаги е прекрасното му семейство заедно със съпругата му Люси Хеалд и трите им дъщери. В началото на годината Хенман бе в ролята на капитан на отбора на Великобритания за United Cup.

Колегите от „Тенискафе“ имаха възможността да говорят с Хенман и да го попитат за това преживяване, за предстоящия Аустрелиън Оупън, неговите виждания за новите звезди в спорта и, разбира се, за Григор Димитров.

Ще Ви приложим отговорите на Хенман по темата Григор Димитров, а другото може, да го прочетете при колегите.

Как оценявате кариерата на Григор Димитров до момента и какво очаквате от него в следващите години? Може ли все още да се бори за големите титли в тениса?

Димитров има невероятна кариера. Стигна до №3 в света. Спечели финалите на АТП в Лондон. Сега работи с един мой добър приятел – Джейми Делгадо. Искрено се надявам да продължи да има добри резултати. Понякога очакванията не бяха реално справедливи спрямо него. Той е на 31, така че се надявам да има още 3-4 добри години пред себе си. Ако остана здрав и мотивиран, мисля, че може да има чудесни резултати. Ще е интересно да играе срещу Джокович. Това би бил един вълнуващ мач.

По този начин Хенман потвърди новината, че Григор Димитров се готви здраво, има големи цели, като на първо място е, да се завърне в топ 10 на Световната ранглиста.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ